Dolar

32,2592

Euro

34,7837

Altın

2.399,36

Bist

10.202,41

Suudi çiftin, BAE’deki yılbaşı kutlamalarındaki görüntüsü tepki topladı

Prens Veliaht bin Selman'ın vizyonuna ayak uyduran Suudi vatandaşı tartışmalı aktivist Fawz Al-Otaibi’nin, kocasıyla birlikte Abu Dabi’deki yılbaşı kutlamalarında Burc Halife Kuleleri'nin önünde çektiği videoyu sosyal medyada paylaşması tepkilere yol açtı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-04 15:23:12

Suudi çiftin, BAE’deki yılbaşı kutlamalarındaki görüntüsü tepki topladı

buyukdans

Bu yıl Arap ülkelerinde, havai fişekler altında kutlanan görkemli yılbaşı kutlamaları ve eğlenceleri tartışmalar kadar, skandallara da yol açtı. Mısır'daki yılbaşı kutlamalarında genç bir kıza yönelik kitlesel taciz büyük tepki toplarken; Suudi vatandaşı karı-kocanın BAE'nin başkenti Abu Dabi'deki Burc Halife Kuleleri'nin önünde düzenlenen yılbaşı kutlamalarındaki tavrı ülkesinde büyük tepkiye neden oldu.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Batılı turistleri çekebilmek için ülkesinde daha önce yasak olan İslami kuralları gevşetmesinden sonra, bu yıl ilk defa Suudi Arabistan'da da yılbaşı kutlamaları gerçekleşti.
Genel Eğlence İdaresi'nin başında bulunan Türki El el-Şeyh'in işlettiği eğlence merkezleri yılbaşı kutlamaları için doldu-taştı. Suudi basına göre gecede yaşanan rezaletleri ise, güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği öğrenildi.

Bu arada Prens Veliaht Selman'ın vizyonuna ayakkabı uyduran Suudi vatandaşı tartışmalı aktivist Fawz Al-Otaibi'nin kocasıyla birlikte Abu Dabi'deki yılbaşı kutlamalarında Burc Halife'nin önünde çektiği videoyu sosyal medyada paylaşması tepkilere yol açtı.

Videoda; hava fişekler altında, halka açık yerde Batı tarzı giyim ile kocasına öpücükler konduran ve sarılan Fawz Al-Otaibi görülüyor.

Al-Otaibi, Twitter hesabında yayınladığı vidodan sevenlerini şöyle seslendi: Herkes için Mutlu Yıllar ve Tanrı bize kalıcı mutluluk yazar.

a_6

Videonun yayınlanmasından sonra sosyal medya ve Suudi basınında büyük tartışmalara ve eleştirilere yol açtı. Tartışmaya katılan bazı Suudi vatandaşları, videonun kasıtlı yayınlandığını ileri sürerken; bazıları da Fawz Al-Otaibi çiftine ağır eleştirilerde bulundu.Yapılan eleştirilerin çoğunda giyim, kuşam ve yaşananların gelenek, görenek ve İslam'a uymadığı dile getirildi.

Ekran Resmi 2020-01-03 01.53.21

Haber Ara