Dolar

32,4275

Euro

34,8385

Altın

2.439,40

Bist

10.082,77

Suudi Arabistan: Kıbrıs Rum kesimini destekliyoruz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı İbrahim bin Abdulaziz El-Assaf, Türkiye'nin Akdeniz'deki petrol ve gaz arama faaliyetlerine karşı müttefik olarak tanımladığı Güney Kıbrıs Rum kesimini desteklediklerini belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-15 16:32:07

Suudi Arabistan: Kıbrıs Rum kesimini destekliyoruz

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Middle East Monitor'un haberine göre Suudi Dışişleri Bakanı İbrahim bin Abdulaziz El-Assaf, Güney Kıbrıslı mevkidaşı Nikos Christodoulides tarafından düzenlenen basın toplantısında Türkiye kaşrıtı açıklamalarda bulundu.

El-Assaf "Evet, Kıbrıs sorununu tartıştık. Kıbrıs'ın meşruiyetini ve egemenliğini destekliyoruz. Ayrıca uluslararası kararları destekliyoruz. Özellikle de Birleşmiş Milletler'e destek veriyoruz ve tarafların sorunu barışçıl bir şekilde çözeceğini umuyoruz. Kıbrıs'ı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

SUUDİ ARABİSTAN-TÜRKİYE GERİLİMİ

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, ülkesinin İstanbul konsolosluğunda katledilmesi; Körfez'in Katar'a uyguladığı ambargoya karşı Ankara'nın tepkisi gibi belli başlı konular iki ülke arasında en net gerilim sebepleri.

Fakat Türkiye ve Suudi Arabistan arasında istihbarat savaşları da yaşanıyor. Geçtiğimiz ay sızdırılan bir belgeye göre Suudi Arabistan ve BAE, Türk hükümetini zayıflatmak için Türkiye'de krizler ateşlemek üzere anlaşmıştı.

 

Haber Ara