Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Suudi Arabistan Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı: Şam ile ilişkilerin normalleşmesi...

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyir, siyasi süreçte ilerleme sağlanmaması gerekçesiyle “Şam’la diplomatik ilişkilerin normalleşmesi ve Suriye’nin Arap Birliği’ne dönüşü için henüz erken olduğunu” söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-05 20:38:02

Suudi Arabistan Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı: Şam ile ilişkilerin normalleşmesi...

Körfez turunun ikinci durağı Suudi Arabistan'a gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suudi Arabistan'ın Dış İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr ile görüştü. Görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşan Adil el Cubeyir, Suriye'ye istikrar gelmeden herhangi bir yeniden inşa girişimine katkıda bulunmayacaklarını belirtirken, Suriye'nin Arap Birliği üyeliğinin yeniden kabul edilmesi için erken olduğu görüşünü savundu.

Cubeyir, “Elçiliğimizi yeniden açmamız siyasi süreçte ilerlemeye bağlı, dolayısıyla hâlâ erken” ifadelerini kullandı.

ARAP BİRLİĞİ'NE DÖNÜŞ SİNYALLERİ

Suudi Arabistan'a yakınlığıyla tanınan Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir'in Aralık 2018'de Şam'ı ziyaret etmesi, yine Suudi Arabistan'ın müttefiki olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Bahreyn'in Şam büyükelçiliklerini açması, Suriye yönetiminin Arap Birliği'ne dönüş adımları olarak yorumlanmıştı.

WASHINGTON POST: ABD, ARAP LİDERLERİ UYARDI

Ancak Washington Post gazetesi dün, ABD'nin Arap müttefiklerini böyle bir adım atmamaları konusunda “uyardığını” ve mevcut koşullarda Suriye'nin yeniden inşasına katılmaları halinde, Esed yönetimine karşı yürürlükte olan yaptırımların normalleşme adımı atacak ülkelere karşı da işleyeceği tehdidinde bulunduğunu yazmıştı.

Ömer el Beşir Aralık 2018'de Şam ziyareti sırasında
Untitled-1_2

 

Haber Ara