Dolar

32,2741

Euro

34,7826

Altın

2.407,62

Bist

10.275,32

Suudi Arabistan’da değişiklikler jet hızıyla sürüyor!

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın yönetimindeki Suudi Arabistan’da halkın tepkisine rağmen ilginç gelişme ve skandal değişiklikler hız kesmeden sürüyor. Helal disko, içkisiz barlar, eşcinsel destekçisi kadın şarkıcılar ve Cidde’ye özgürlük anıtı dikilmesinden sonra şimdi de Cami duvarları müzik eşliğinde sanat resimleriyle ışıklandırılıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-07 17:29:04

Suudi Arabistan’da değişiklikler jet hızıyla sürüyor!

a4_6

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın yönetimindeki Suudi Arabistan'da halkın tepkisine rağmen ilginç gelişme ve skandal değişiklikler hız kesmeden sürüyor. Helal disko, içkisiz barlar, eşcinsel destekçisi kadın şarkıcılar ve Cidde'ye özgürlük anıtı dikilmesinden sonra şimdi de Cami duvarları müzik eşliğinde sanat resimleriyle ışıklandırılıyor.

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman yönetiminin başına geçmesinden sonra Suudi Arabistan'da ilginç gelişme ve değişikliklere her gün bir yenisi ekleniyor.

İslam'ın yasak ettiği uygulamları tekrar yaşama geçiren Veliaht Prens'e yönelik tepkiler giderek artarken, “Cehalet Arap Yarımadası'na geri mi döndü?” tartışmaları da alevlendi.

Helal disko, helal şarap, dans ve sinema salonları, içkisiz barlar, eşcinsel destekçisi kadın şarkıcıların konseri ve Cidde'ye özgürlük anıtı dikilmesine onay verilmesinden sonra Veliaht Selman'ın vaat ettiği gelişmeler burada durmayacak gibi.

ab_1

Şimdi de Müslüman olmayanları İslam'ı kucaklamaya teşvik etme yerine, can sıkıcı müzik eşliğinde Cidde'deki sahildeki caminin duvarlarında sanat resimleri ve çizimler yayınlandı.

Suudi halkı, cami duvarına sanat resimleri yansıtılmasına büyük tepki göstererek, sosyal paylaşım sitelerinden paylaştıkları videolarda eğlence endüstrisinin başı olan Turki al-Sheikh öfke ve kızgınlıklarına belirten yorumlarda bulundular.

Eğlence ajansına tepki gösteren bir yorumcu, “Allah'ın camileri ibadet için yapıldı, eğlence için değil” dedi.

Başka bir Suudi aktivist ise, “İnsanlar camide ibadet ve dua ediyor. Camiler sanat resimleri ve şarkıların ne işi var?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Başka bir Suudi vatandaşı da, “Fuhuş kenti ve kadınların köle olarak satıldığı Dubai'nin bile yapamadığı ahlaksızlığı ve fuhuşu kendi ülkemizde görmek utanç verici bir gelişme” dedi.

a1_8

Haber Ara