Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Suudi Arabistan’da bir kadın daha tutuklandı

Rejim karşıtlarına karşı tutuklama kampanyası başlatan Suudi rejimi, eski bir hükümet danışmanı olan Maysa el-Mana’yı da tutukladığı öğrenildi. Missa Al-Mana, 2015'te yapılan Riyad'daki belediye seçimlerinde aday gösterilmişti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-20 10:54:19

Suudi Arabistan’da bir kadın daha tutuklandı

Veliaht Prens Selman'ın yönetimin başına geçmesinden sonra, rejim karşıtlarına karşı başlatılan baskı ve tutuklama kampanyası sürüyor. Suudi makamları, eski hükümet danışmanı Maysaa el-Mana'nın tutuklandığını açıkladı

Yazarlar ve akademisyenler için süren son kampanyanın bir parçası olarak, Maysaa al-Mana'nın tutuklanan kadınlardan biri olduğunu açıkladı.

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE
ADAY GÖSTERİLMİŞTİ

Eski bir hükümet danışmanı olan Maysa el-Mana, kadınların liderlik kampanyasında aktif olarak yer aldı ve belediye seçimlerinde kadınlar için oy hakkı istedi.
Missa Al-Mana, 2015'te yapılan Riyad'daki belediye seçimlerinde aday gösterilmişti.

TUTUKLAMA DALGASI
TEPKİLERE YOL AÇMIŞTI

Öte yandan Suudi Arabistan'ın, kısa bir süre önce, rejimi eleştiren bazı din görevlilerine, aktivistlere ve rejim karşıtlarına karşı gerçekleştirdiği geniş çaplı tutuklama dalgası, uluslararası tepkilere yol açmıştı. Bazı tutukluların geçici olarak serbest bırakılmasının ardından, yeni tutuklama kampanyasını doğrulayan güvenlik kaynakları, şimdiye kadar 5 kişinin tutuklandığını öne sürerken; aktivistler ise, tutuklananların açıklanan rakamdan daha fazla olduğunu, her an yeni tutuklamaların olabileceğini öne sürmüşlerdi.
11 Suudi aktivist, başkent Riyad'daki Ceza Mahkemesi tarafından geçen yıl mayıs ayında tutuklanmıştı.
Bağımsız İnsan Hakları örgütleri, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sonra, Suudi Arabistan'da gözaltı ve tutuklamaların arttığını öne sürdüler.
Suudi yetkililer ise, akrabalarına serbest bırakılmak üzere olduklarına dair vaatlerine rağmen, bir grup aktivist tutmaya devam ediyor.

Haber Ara