Dolar

32,2676

Euro

35,0909

Altın

2.475,79

Bist

10.369,87

Suriye rejim güçleri, Serakib'e girdi

Suriye rejim güçleri, son 24 saatte, İdlib'in güneydoğu kırsalında Serakib başta olmak üzerine 20'den fazla köy ve kasabanın kontrolünü ele geçirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-06 11:08:25

Suriye rejim güçleri, Serakib'e girdi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), rejim güçlerinin 24 saat içinde İdlib'in güneydoğu kırsalında 20'den fazla köy ve kasabanın kontrolünü ele geçirmesinin ardından Suriye'nin kuzeybatısındaki stratejik Serakib şehrine girdiğini açıkladı.

Nüfüsunun büyük bir kısmı daha güvenli bölgelere doğru kaçan Serakib şehri,  Lazkiye ile Halep'i bağlayan M4 karayolunun ve Halep ile Şam'ı bağlayan M5 karayolunun kesiştiği noktada bulunması nedeniyle stratejik bir öneme sahip.

Rusya ve İran destekli rejim güçleri İdlib'de ilerlerken, geçtiğimiz Cuma akşamından bu yana bölgede kontrol ettiği alanların sayısı 88'e yükseldi.

SOHR sivil kayıpları bildirdi

Öte ylandan SOHR'a göre Rus savaş uçaklarının İdlib'in eteklerinde gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu aynı aileden 3 sivil hayatını kaybetti.

Bununla birlikte yine Rus savaş uçaklarının Eriha bölgesindeki hava saldırısında 2 sivil öldü.

Rejim güçlerinin, Halep'in batı kırsalındaki Ayn Cera bölgesine düzenlediği füze saldırısı sonucu 6 sivil yaşamını kaybetti.

Rejim güçleri, Rusya'nın desteğiyle Aralık ayından bu yana, büyük bölümü Heyetu Tahriru'ş Şam (HTŞ) tarafından kontrol edilen üç milyon nüfuslu İdlib'e yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı.

SOHR'a göre söz konusu saldırılarda 300 sivil hayatını kaybederken, Birleşmiş Milletler'e (BM) göre yaklaşık 520 bin kişi daha güvenli alanlara kaçmak zorunda kaldı.

İdlib'de yaşanan çatışmalarla birlikte, M5 karayolunun da geçtiği Halep'in batı ve güneybatı kırsalındaki rejim güçleri ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.



Haber Ara