Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Suriye'deki, Rus hava üssüne son bir ayda 12 saldırı düzenlendi

Rusya'nın Suriye'deki Hmyemim Hava Üssü’ne son bir ayda 12 saldırı düzenlendiği bildirildi. Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Tuğgeneral Kupçişin, Hmeymim Hava Üssü'ne dün akşaman düzenlenen yeni saldırının başarıyla püskürtüldüğünü söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-03 09:20:37

Suriye'deki, Rus hava üssüne son bir ayda 12 saldırı düzenlendi

buyuk_6

Rusya'nın, Suriye'deki Hmyemim Hava Üssü'ne son bir ayda 12 saldırı düzenlendiği haberlerinin ardından, perşembe akşamı yeni bir haber geldi: Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Tuğgeneral Viktor Kupçişin, Hmeymim Hava Üssü'ne yeni saldırının başarıyla püskürtüldüğünü belirtti. 

Kupçişin, “Kal'at el-Mudik ve Bab Atika yerleşimleri yakınlarındaki mevzileri bulunan yasadışı silahlı oluşumlar, 2 Mayıs günü Hmeymim Hava Üssü'ne yeni bir saldırı girişiminde bulundu” diye açıkladı.

Sputnik'in haberine göre, saldırının başarıyla püskürtüldüğünü kaydeden Merkez Başkanı, Rus askerlerin ve üsteki tesislerin zarar görmediğini bildirdi.

Daha önce militanların son bir ay içerisinde 12 kez Hmeymim Hava Üssü'ne saldırı girişiminde bulunduğu açıklanmıştı. Saldırılarda çok namlulu roketatarlarla insansız hava araçları kullanılıyor.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı basında yer alan Suriye'nin Hama vilayetinde dört Rus askerinin militanların ateş açması sonucunda hayatını kaybettiği iddiaları yalanladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son zamanlarda Suriye'de tek bir asker dahi ölmedi. Bakanlığa göre Suriye'de bulunan tüm Rus güçleri hayatta, sağlıklı biçimde kendilerine verilen görevleri yerine getiriyor.

Basındaki iddiaları yalanlayan bakanlığın açıklamasında “Ne yazık ki bazı Rus basın kuruluşları terör örgütü militanlarının sosyal medyada kasıtlı olarak yaydığı yanlış bilgileri tekrarlıyor” ifadeleri kullanıldı.

Haber Ara