Dolar

32,2648

Euro

34,7900

Altın

2.407,99

Bist

10.347,05

Suriye’de korona önlemleri

Koranavirüs salgınını saklamakla suçlanan Esed rejimi, Suriye’de yarından itibaren bütün kamu kurumlarında çalışmaları askıya aldı. Ayrıca ticari, kültürel ve sosyal faaliyetler de durduruldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-21 16:19:00

Suriye’de korona önlemleri

Koranavirüs salgınını saklamakla suçlanan Esed rejimi, Suriye'de yarından itibaren bütün kamu kurumlarında çalışmaları askıya aldı. Ayrıca ticari, kültürel ve sosyal faaliyetler de durduruldu.

Yayınlanan Başbakanlık genelgesine göre; yiyecek, yemek servis merkezleri, eczaneler ve özel sağlık merkezleri ise açık tutulacak..

Başbakan ayrıca bakanlıklardan "işlerin askıya alınmasının koronavirüsünün yayılma riskine karşı bir engel teşkil etmediği bakanlıklarda ve ilgili kurumlarda çalışmaların askıya alınması için gerekli kararları almasını" istedi.

Genelge, "mümkün olan en düşük düzeyde çalışmaya devam etmenin gerekli olduğu bölgelerdeki sürekli işçi sayısının azaltılmasını" içeriyor.

Başbakanlık genelgesi, her türlü iş üretim tesislerinin askıya alınması dışında bırakıldı.

Ayrıca, eylemlerini "pazarlarda ve diğer halka açık yerlerde vatandaşların hareketlerini güvenlik ve halk sağlığı yararına mümkün olan en aza indirgeme" olarak açıkladı.

Başbakan, bu genelgenin "hükümetin koronavirüsünün yayılmasının mevcut ve potansiyel yansımalarıyla yüzleşmek ve kamu güvenliği yapısını güçlendirmek için gerekli önleyici tedbirleri ve önlemleri alma çabalarının bir tamamlayıcısı olarak" geldiğini söyledi.

Haber Ara