Dolar

42,6940

Euro

50,1567

Altın

5.895,87

Bist

11.311,31

Suriye'de İran destekli grupların kullandığı havalimanına saldırı

Suriye'nin Humus ilinde, Beşşar Esed rejiminin, yönetimini İran destekli gruplara bıraktığı Tedmur Askeri Havalimanı'na saldırı düzenlendi.

1 Yıl Önce Güncellendi

2024-10-05 09:46:03

Suriye'de İran destekli grupların kullandığı havalimanına saldırı

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, aidiyeti bilinmeyen hava araçları, saat 00.30 sularında Humus ilinin doğusunda Tedmur Askeri Havalimanı ve çevresinde varlık gösteren İran destekli gruplara ait askeri mühimmat deposuna birden fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

Diğer yandan, kaynaklara göre, saat 01.15 sularında ise İran destekli grupların roket geliştirme ve üretme ile mühimmat ve askeri eğitim üssü olan Humus'un doğusundaki T4 Askeri Havalimanı'nda patlama sesleri duyuldu.

İsrail makamlarından veya Suriye rejimi tarafından saldırılara ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

YÖK: Türkiye, dünyada 6'ncı ülke

Haber Ara