$

Dolar

48,1232

Euro

56,1967

£

Sterlin

65,6841

Frank

59,9218

Gram Altın

7.185,5000

Bitcoin

3.799.059

$

Dolar

48,1232

Euro

56,1967

£

Sterlin

65,6841

Frank

59,9218

Gram Altın

7.185,5000

Bitcoin

3.799.059

Dünya

Süleymani'nin ölümünün ardından, İran Meclisinden Kudüs Gücü'ne ek bütçe

Bölgede Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin yankıları sürerken, İran meclisi, ülkenin dini lideri ve Devrim Muhafızları'nın direkt bağlı olduğu isim Ayetullah Ali Hamaney'in talimatıyla, Süleymani'nin başında olduğu Kudüs Gücü'nün bütçesini 200 milyon avro artırdı.

07.01.2020 - 10:50
pinar
Süleymani'nin ölümünün ardından, İran Meclisinden Kudüs Gücü'ne ek bütçe
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre, Meclis Başkanı Ali Laricani, açık oturumda yaptığı konuşmada, "Bölgedeki direnişin sorumluluğunu üstlenen Kudüs Gücü'nü desteklemek amacıyla, cari yılın son iki ayı için (İran'ın kullandığı takvime göre, yıl sonu 20 Mart) Ulusal Kalkınma Fonu'ndan Kudüs Gücü'ne 200 milyon avro tahsis edildi." dedi.

Laricani, kararın İran lideri Hamaney'in talimatıyla alındığını belirtti.

KASIM SÜLEYMANİ BAĞDAT'TA ÖLDÜRÜLDÜ

Devrim Muhafızları Ordusu'nun ülke dışındaki askeri-istihbari operasyonlarını yürüten Kudüs Gücü, bölgenin de en güçlü istihbarat örgütlerinden biri olarak biliniyor. Kudüs Gücü, doğrudan İran lideri Hamaney'e bağlı bulunuyor.

Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve beraberindeki 9 kişi, 3 Ocak'ta Bağdat'ta ABD'nin düzenlediği hava saldırısında öldürülmüştü.

Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine, yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın