Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Suga: Kim Jong-un ile ön koşulsuz görüşmeye hazırım

Yeni Japonya Başbakanı Suga, Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu'nda video mesaj ile yaptığı konuşmada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile görüşmek istediğini ve Japonya'nın iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmeye çalıştığını belirtti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-27 11:06:38

Suga: Kim Jong-un ile ön koşulsuz görüşmeye hazırım

Yeni Japonya Başbakanı Suga Yoşihide'den, Kuzey Kore liderine zeytin dalı...

Japonya Başbakanı Yoşihide, başkanlık dönemini, son yıllarda füze testleri ile Japon topraklarını tehdit eden Kuzey Kore ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak açtı.

Kuzey Kore'ye karşı daha sert olan eski Başbakan Shinzo Abe'nin ardından başkanlığı devralan Suga'nın yeni liderliğini yansıtan adımlar atması, birçok gözlemci tarafından bölgede daha fazla sakinlik yaşanacağına dair bir işaret olarak değerlendirildi.

Suga, Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurulu'nda video mesaj ile yaptığı konuşmada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile görüşmek istediğini ve Japonya'nın iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmeye çalıştığını belirtti. 

Suga açıklamasında, "Kim Jong-un ile herhangi bir ön koşul olmaksızın görüşmeye hazırım. Japonya ile Kuzey Kore arasında yapıcı ilişkiler kurmak sadece her iki tarafın çıkarlarına hizmet etmekle kalmayacak, aynı zamanda bölgesel barış ve istikrara da önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Haber Ara