$

Dolar

48,1163

Euro

56,2527

£

Sterlin

65,7594

Frank

60,0553

Gram Altın

7.226,1400

Bitcoin

3.795.166

$

Dolar

48,1163

Euro

56,2527

£

Sterlin

65,7594

Frank

60,0553

Gram Altın

7.226,1400

Bitcoin

3.795.166

Dünya

Sudan'ın yeni istihbarat başkanı Cemal Abdulmecid oldu

Sudan'da dün istifasını sunan İstihbarat Başkanı Ebubekir Dembeleb'in yerine Korgeneral Cemal Abdulmecid getirildi.

16.01.2020 - 19:12
pinar
Sudan'ın yeni istihbarat başkanı Cemal Abdulmecid oldu
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Sudan Egemenlik Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Dembeleb'in istifasının kabul edildiği ve istişareler sonucunda istihbarat başkanlığına Korgeneral Cemal Abdulmecid'in atandığı belirtildi.

Dembeleb, salı günü bazı istihbarat mensuplarının karıştığı ayaklanma nedeniyle istifasını sunmuştu.

TAZMİNATLARINI ALAMAYAN İSTİHBARATÇILAR, BİNA ÖNÜNDE ATEŞ AÇTI

Sudan'ın başkenti Hartum'da görevlerine son verilen ve tazminatlarını alamayan bazı istihbarat mensupları, salı günü öğle saatlerinde Hartum Uluslararası Havalimanı yakınındaki Riyad ile Kafuri ve Soba bölgelerindeki istihbarat karargahları önünde havaya ateş açarak durumu protesto etmişti. Teslim olmayı reddederek güvenlik güçleriyle çatışan bazı istihbarat mensupları, ordunun müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilmişti.

SUDAN'DA 2019 NİSAN AYINDA BEŞİR'İN 30 YILLIK İTİDARI DEVRİLDİ

Askerin nisan ayındaki müdahalesi ile 30 yıllık iktidarına son verilen Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir karşıtı partiler ve aktivistler, rejimin düşmesi ve sivil yönetim talebiyle aylarca süren protestolarda göstericilerin öldürülmesiyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle Sudan istihbaratının operasyonlar biriminin kapatılmasını talep ediyordu.

Operasyonlar birimine bağlı 13 bin askerden 7 bini başkent Hartum'da görev yapıyordu.

Sağlık Bakanlığı olaylarda 4'ü asker 6 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

 

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın