Dolar

32,4395

Euro

34,7309

Altın

2.424,69

Bist

10.082,77

Sisi’den, Putin’e sürpriz telefon

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleştirilen sürpriz telefon görüşmesinde, başta Libya krizi olmak üzere bölgede yaşanan son gelişmelerin de ele alındığı açıklandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-10 17:50:09

Sisi’den, Putin’e sürpriz telefon

Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme kararından sonra destek arayışlarını yoğunlaştıran Kahire yönetimi ile Moskova arasında dün sürpriz bir görüşme gerçekleştirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, Libya krizinin ele alındığını ve bölgede son yaşanan gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğunu açıklandı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Bassam Radi, Sisi ve Putin'in Libya'da yaşanan olumsuz gelişmeleri ortadan kaldırma konusunda mutabık kaldığını belirtti.

“Libya'da yaşananların güvenlik ve istikrarı sağlama çabalarını baltalıyor” diyen Radi, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Libya'da tam bir siyasi çözüm arayışı içinde olduğunu vurguladı.

Sözcü Radi, iki ülke liderinin Libya'daki krizin çözümüne odaklanmaya yönelik ortak çabaların artırılması ve Libya halkının isteklerinin karşılaması üzerinde fikir birliğine vardıklarını söyledi.

Basra Körfez bölgesindeki son gelişmelerin de ele alındığı görüşmede; Sisi ve Putin'in başta ekonomik, ticaret ve enerji ile ilgili olmak üzere, iki ülke arasında ortak işbirliği geliştirmek için istekli oldukları vurgulandı.

KREMLİN'DEN GÖRÜŞME İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Öte yandan Kremlin'den yapılan açıklamada ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Mısır'daki mevkidaşı Sisi ile Libya'daki durumu telefonla görüştüğünü açıkladı.

Açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Putin ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi arasında, Rusya ve Türkiye liderlerinin 8 Ocak'taki İstanbul ziyaretinde kabul edilen ortak açıklamaları da dahil olmak üzere Libya'daki durumu görüşmek üzere bir telefon görüşmesi yapıldı" denildi

Kremlin tarafından yayınlanan açıklamada, iki cumhurbaşkanının çatışmaya taraf olan taraflar arasında siyasi bir diyalog kurulmasını kolaylaştırarak Libya'daki krizi barışçıl yoldan çözmek için uluslararası çabaları artırma gereğini dile getirdiği doğrulandı.

Açıklamada, Suriye ve Körfez bölgesindeki durum da dahil olmak üzere uluslararası gündemdeki başka konuların da ele alındığı belirtildi.

 

Haber Ara