Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Şii lider Sadr, hükümeti ‘acilen’ istifaya çağırdı!

Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, protesto gösterilerinde çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden sonra hükümete acilen istifa etme çağrısında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-29 01:16:20

Şii lider Sadr, hükümeti ‘acilen’ istifaya çağırdı!

Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, protesto gösterilerinde çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden sonra hükümete acilen istifa etme çağrısında bulundu.

Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hükümetin istifa etmemesi Irak'ta sonun başlangıcı olacaktır. Yolsuzlukla suçlanan hükümeti desteklemem söz konusu olmaz ve onlarla hiçbir koalisyon ya da seçime katılmam.” ifadelerinde bulundu.

İran'ın Necef Başkonsolosluğu binasının ateşe verilmesiyle ilgili ise paylaşımında Sadr, şu ifadelere yer verdi:
“Herhangi bir yabancı misyon temsilciliğine saldırı emri verseydim bunu açıkça ilan ederdim. Ülkede körü körüne bir fitne yaşanıyor. Ülkemiz ikinci Suriye'ye dönüşmemeli.”

Sadr ayrıca gösterilerin barışçıl olarak sürmesini desteklediğini belirterek, Şii kutsal mekanlara saldırılmaması gerektiğini kaydetti.

Yüzlerce gösterici, dün Necef'teki İran Başkonsolosluğu binasını ateşe vermiş, bunun sonucunda kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Haber Ara