Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Sığınmacılara Irkçı Tacizler ve Tehdit

İngiltere, bir grup ırkçının sığınmacıların bulunduğu otellere girerek insanların kaldığı odaların kapısına vururken kaydedilen taciz videosunu konuşuyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-29 21:00:58

Sığınmacılara Irkçı Tacizler ve Tehdit

Sığınmacılara Irkçı Taciz ve Tehdit

İngiltere'de ırkçı bir grubun bazı sığınmacıların misafir olduğu otellere girip onları kızdırmak için kapılarını çaldıklarını ve vergilerinden toplanan paralarını boşa harcamakla suçladıkları video kaydı ülkede gerilime yol açtı.

İlk olarak sosyal medyada paylaşılan videoda, bir grup ırkçı Birmingham yakınlarındaki Bromsgrove Hotel'ine girip yatak odalarının kapılarını çaldığı ve sığınmacıların hangi ülkeden geldiklerinin sorulduğu görülüyor.

The Guardian gazetesinin haberine göre Britain First üyeleri, videoda otele yasal olarak girdiklerini ve otelin yasadışı göçmenlere ev sahipliği yaptığını iddia ediyor.

Sığınmacılar “Yetkili” Sanıyor

Sığınmacılar, ırkçı grubu tanımadıkları için soruların çoğuna cevap veriyor. Grup üyelerinin “hükümet yetkilileri” oldukları sandıkları için cevap verdikleri düşünülüyor. Videoda yüzleri görünen sığınmacıların hayatlarının tehlikede olacağından endişe ediliyor.   

Irkçılık karşıtı Status Now üyeleri, videoyla ilgili endişelerini dile getirerek olay hakkında İçişleri Bakanlığı ve konut hizmetleri sağlayan Serco'ya şikayette bulundu. Doğu Leicester Bölgesi milletvekili Claudia Webb ise olay üzerine şöyle konuştu:

"Bu utanç verici. Sığınma talebinde bulunmak için yasal haklarını kullananlarla tam bir dayanışma içinde olmalıyız. İngiltere'deki bu tür nefret grupları bu ülkedeki en kötü toplulukları temsil ediyor. Göçmen karşıtı iğrenç söylemlerini meşrulaştırmaları için onlara herhangi bir platform verilmemelidir.”

Otellerin listesini yayınlıyorlar

Bu arada aşırı sağcı kuruluşlar, sığınmacıların Newcastle otellerinin dışında da taciz edildiğini gösteren bir video dahil, YouTube'da başka benzer videolar da paylaştı. Aynı ırkçı örgütler, sığınmacıların yaşadığı otellerin sosyal medyada listelerini yayınlıyor.

Nefret olaylarını takip eden kuruluşlardan Tyne ve Wear Anti-Fcist Derneği ise yaptıkları açıklamada, “Sığınmacıları hedef alan şiddet eylemleri ve tehditler, aşırı sağcıların bütün topluma yönelik tehlikeyi hatırlatmaktadır.” ifadesini kullandı.

West Mercia Polis Departmanı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

“20 Ağustos Perşembe günü saat 19: 30'dan kısa bir süre sonra Bromsgrove Hotel'e girmeyi başaran bir grupla ilgili bir ihbarla ilgili olarak polis çağrıldı. Personel, polis gelmeden önce binayı terk etti ve cezai suç belirten herhangi bir olay bildirilmedi. Polis sığınmacıların güvenliğini çok ciddiye almaktadır. Sığınmacılara yönelik herhangi bir şiddet veya taciz kesinlikle kabul edilemez.”

Haber Ara