Senegal'de halk, genel seçimler için sandık başına gitti. Başkent Dakar'daki seçmenler, Franco - Arabe Koleji'nde oy verdi.
Senegal'de halk, genel seçimler için sandık başına gitti. Başkent Dakar'daki seçmenler, Franco - Arabe Koleji'nde oy verdi.
ABD ve İran heyetleri arasındaki görüşmeler Umman'ın başkenti Maskat'ta başladı.
ABD, İran'daki vatandaşlarına tekrar 'ülkeyi hemen terk etme' çağrısı yaptı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batı dünyasını pedofili Jeffrey Epstein konusundaki tutumu nedeniyle eleştirerek, 'Şimdi her şey netleşiyor: Batı'da hiçbir şey soruşturulmuyor. Tıpkı 'küresel elitleri' ilgilendiren 'Epstein davası' gibi...' dedi.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile yapılacak nükleer müzakereler konusunda açıklama yaptı. Arakçi iyi niyetli olduklarını ancak hakları konusunda kararlı bir duruş sergilediklerini belirterek, 'Eşitlik, karşılıklı saygı ve karşılıklı çıkarlar söylemden ibaret değildir. Bunlar bir zorunluluktur ve kalıcı bir anlaşmanın temel taşlarıdır' dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, 'Stratejik Silahları Azaltma Anlaşması'nı (New START) uzatmak yerine, nükleer uzmanlarımızın uzun yıllar geçerli olacak yeni, geliştirilmiş ve modernize edilmiş bir anlaşma üzerinde çalışmasını sağlamalıyız' dedi.
Müzakere öncesi ABD Başkanı Trump'tan tehditvari açıklama geldi. Trump, 'Onlar (İranlılar), bizimle müzakere ediyorlar çünkü onlara saldırmamızı istemiyorlar. Biliyorsunuz, İran'a giden büyük bir filomuz var' dedi.