Meksika'da geçen haftadan bu yana etkili olan tropik fırtınalar Priscilla ve Raymond'un yol açtığı şiddetli yağışlar, ülkede ciddi sel felaketine neden oldu. Basına yansıyan bilgilere göre, felakette şimdiye kadar 5 eyalette 72 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi ise kayboldu.
Yetkililer, en çok etkilenen eyaletlerden Veracruz, Puebla ve Hidalgo'da arama kurtarma çalışmalarını hızlandırdı. Bölgede 21 helikopter sevk edilirken, yeni personel takviyeleri de yapıldı. Arama kurtarma çalışmaları, felaketin etkilerinin azaltılması ve kaybolanların bulunması için aralıksız sürdürüldü.
ENERJİ VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Meksika Federal Elektrik Komisyonu (CFE), selden etkilenen 5 eyalette enerji iletim hatlarının yüzde 95,4'ünün onarıldığını açıkladı. Yetkililer, kısa süre içinde enerji iletim hatlarının tamamen onarılmasının ve bölgedeki enerji arzının normale dönmesinin beklendiğini bildirdi.
Şiddetli yağışların oluşturduğu sel felaketinde yaşamını yitiren fertlerin sayısı artarken, bölgedeki altyapı ve enerji çalışmaları, felaketin olumsuz etkilerini azaltmayı hedefliyor. Yetkililer, vatandaşların güvenliği ve kaybolanların bulunması için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
aa