Dolar

32,2588

Euro

34,7484

Altın

2.408,43

Bist

10.267,09

Şam rejimi, 'ateşkes’e saatler kala İdlib’i varil bombalarıyla vuruyor

Türkiye ile Rusya arasında varılan anlaşmaya rağmen; Esed rejimi, ateşkese saatler kala İdlib ve Halep'e yönelik varil bombalı saldırılarını yoğunlaştırdı. Saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-11 15:21:33

Şam rejimi, 'ateşkes’e saatler kala İdlib’i varil bombalarıyla vuruyor

Ekran Resmi 2020-01-11 14.52.25

Türkiye ile Rusya arasında varılan anlaşmaya rağmen; Esed rejimi, 'ateşkes'e saatler kala İdlib ve Halep'e yönelik varil bombalı saldırılarını yoğunlaştırdı. Saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi.

Bu gece yarısından sonra başlayacak “Sözde yeni ateşkes” kararı öncesi, Suriye rejiminin uçakları ülkenin kuzeybatısındaki çeşitli bölgelere saldırı ve baskınlarını yoğunlaştırırken, rejim güçleri Halep kırsalındaki cephelerde büyük bir saldırı başlattı.

Bölgedeki Al-Arabi Al-Jadeed muhabiri, rejimin helikopterlerinin Talmens kasabası çevresini varil bombalarıyla vurduğunu; savaş uçaklarının da Idlib'in güneydoğusundaki Khan Al-Sabil kasabasını da bombaladığını söyledi

Savaş helikopterlerinin bombardımanından İdlib'in güney kırsalındaki Ma`rat al-Numan ve Kafr Batikh'in de etkilendiği bildirildi.

Yine aynı eksen üzerinde rejim karşıtı gruplar ve rejim kuvvetleri arasında çatışmalar yaşanırken; Hama'nın kuzeybatısındaki Al-Ghab Ovası'nda da rejim güçlerininroket güdümlü el bombalarıyla, muhalif savaşçılara saldırdığı bildirildi.

Rejim kuvvetlerinin ayrıca, Benin kasabasına ve Jabal Zawiya'daki Sarjah çevresine karadan karaya atılan füzelerle bombaladığı açıklandı.

Suriye rejiminin son saldırıları Türkiye ile Rusya arasında varılan ve yerel saate göre bu gece 00: 01'den itibaren uygulanmaya koyulacak ateşkes kararından önce geliyor.

buyuk_194

Haber Ara