Dolar

44,8796

Euro

52,8261

Altın

6.913,84

Bist

14.465,82

Salvini'den AB'ye sert sözler: Birlik değil, yılanlar ve çakallar mağarası

İtalya'nın eski başbakanı ve ana muhalefet partisi lideri Matteo Salvini, Avrupa Birliği'ne sert tepki gösterdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-28 09:49:57

Salvini'den AB'ye sert sözler: Birlik değil, yılanlar ve çakallar mağarası

İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 969 kişi artarak, 9 bin 134'e yükseldi.

Ülkedeki siyaset arenasından Avrupa Birliği'ne en sert tepki, İtalya'nın eski başbakanı ve aşırı sağcı Matteo Salvini'den geldi.

"YILANLAR VE ÇAKALLAR MAĞARASI"

1 Haziran 2018-5 Eylül 2019 tarihleri ;;arasında başbakanlık ve içişleri bakanlığı görevi yapan Matteo Salvini, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, birliği İtalya'da yaşanan ölümlere kayıtsız almak suçladı ve, "AB'den nefret ediyor ve tiksiniyorum. Birlikten ziyade, yılanlar ve çakallar mağarası. Önce virüsü yeneceğiz, sonra dönüp AB'yi düşüneceğiz. Gerekirse teşekkür etmeden ayrılacağız" ifadelerini kullandı.

ÇİN'E TEPKİ

Salvini, Çin'i koronavirüs salgınını örtbas ederek insanlık suçu işlediğini belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapan Salvini, Çin'in koronavirüs salgınını 3 hafta geç Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) bildirdiğini, ve doğru hikayeyi anlatmadığını belirterek insanlık suçu işlediğini ifade etti.

Salvini paylaşımlarında Çin'in, İtalya'ya yaptığı yardımlar nedeniyle eleştirileri saptırmaya çalıştığını iddia etti.

Çin geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında İtalya'ya tıbbi ekip göndermişti.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

'Tek kadın tek motor 81 il Türkiye' yolculuğu tamamlandı

Haber Ara