Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Sadık el Mehdi’den eylemcilere çağrı: Talepler karşılanıncaya kadar oturma eylemini sürdürün

Sudan'da Milli Ümmet Partisi Genel Başkanı Sadık el Mehdi bugün yaptığı açıklamada, halkın talepleri karşılanıncaya kadar, Genelkurmay Başkanlığı karargâhı önündeki oturma eylemine devam edilmesi çağrısında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-27 19:12:55

Sadık el Mehdi’den eylemcilere çağrı: Talepler karşılanıncaya kadar oturma eylemini sürdürün

Sudan'da Ömer Beşir'in askeri darbe ile devrilmesinden sonra, yerine geçen Askeri Geçiş Konseyi ile Değişim ve Özgürlük Kuvvetleri Koalisyonu temsilcileri arasındaki görüşmeler bugün de sürdü. Sudan'ın önde gelen etkili İslamcı partilerinden Milli Ümmet Partisi Genel Başkanı Sadık el Mehdi de, halkın talepleri karşılanıncaya kadar, Genelkurmay Başkanlığı karargâhı önündeki oturma eylemine devam edilmesi çağrısında bulundu.

MEHDİ: ASKERİ GEÇİŞ KONSEYİ İLE
ANLAŞMAYA VARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Mehdi, “Askeri Geçiş Konseyi ile anayasa ilanı üzerinde anlaşmaya varmak için çalışıyoruz” dedi.
Mehdi, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Askeri Geçiş Konseyi'ni gerilimle değil, bilgelikle hareket etmeye çağırıyoruz. Konseyin rolümüze duyduğu saygıyı takdir ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli Ümmet Partisi Genel Başkanı Mehdi, Ulusal Kongre ve müttefiklerinin yasadışı imtiyazlardan çıkarılması gerektiğini söyleyerek, eski rejim döneminde devlet mülklerinde yapılan özelleştirmelerin eski haline kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Mehdi, Sudan'ın derhal Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) başvurması gerektiğini ifade etti. UCM, görevden alınan eski Devlet Başkanı Ömer el- Beşir hakkında 2 defa uluslararası gözaltı kararnamesi çıkarmıştı. Mehdi, “Şu an, mahkemenin taleplerine yanıt vermek için herhangi bir engel yok. Derhal mahkemeye uyulmalı. Ayrıca Beşir'den sonra yönetime gelen Askeri Konseyin bu tutumla koordineli olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

‘BUGÜNKÜ TOPLANTI İYİ GEÇTİ'

Öte yandan Sudan'da bugün Askeri Geçiş Konseyi ile Değişim ve Özgürlük Kuvvetleri Koalisyonu temsilcileri başkent Hortum'da bir araya gelerek, ülkedeki geçiş dönemi düzenlemelerinin vizyonunu ele aldı. Muhalif Değişim ve Özgürlük Kuvvetleri Koalisyonu tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında görüşmenin olumlu geçtiği ifade edildi.

Askeri Geçiş Konseyi Sözcüsü Şemseddin Kebaşi ise, “Değişim ve Özgürlük Kuvvetleri temsilcileri ile şeffaf bir şekilde müzakereler gerçekleştirildi” dedi.

Değişim ve Özgürlük Kuvvetleri Koalisyonu Müzakerecisi Eymen Nemr de, “Bugün olumlu adımlar attık. Tüm taraflarca kabul edilen bir anlaşmaya varmayı planlıyoruz. Birkaç saat içinde Askeri Geçiş Konseyi'nin Egemenlik Konseyi'nin oluşumuyla ilgili cevabını almayı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Değişim ve Özgürlük Kuvvetleri Koalisyonu muhalif kuvvetler ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra profesyonel bir topluluğu da içeriyor.

Haber Ara