Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Saadet Partisi'nden Çin'i boykot kararı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Çin'e boykot çağrısı yaptığı gün, Saadet heyeti Kayseri’de Doğu Türkistan Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk’ü ziyaret etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-17 13:35:43

Saadet Partisi'nden Çin'i boykot kararı

Saadet Partisi Kayseri il Başkanlığı Genel Başkan yardımcısı Mahmut Arıkan, Başkanlık divanı üyesi İlyas Tonguç ve Kayseri İl başkanı Nuri Ürkündaş ile birlikte Doğu Türkistanlılar derneği Kayseri Şubesini ziyaret etti.

"BU HAKLI DAVANIN DESTEKÇİSİYİZ"

Kayseri Hakimiyet'in aktardığına göre ziyarette açıklama yapan Saadet partisi Genel Başkan yardımcısı Mahmut Arıkan, “Saadet partisi ve Milli Görüşçüler olarak Tüm Dünya'nın sessiz kaldığı Çin zulüm karşısında seslerini duyurmak için büyük mücadele veren Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız . Bu zulmü tüm dünyaya duyurmaya çalışan Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk ve Yönetim Kurulu üyelerinin haklı davalarında sonuna kadar destekçisiyiz” dedi.

20191213-saadet-partisi-dogu-turkistanlilar-dernegine-ziyaret-406192-2075b13bc9242b435b55

"ÇİN'İ BOYKOT ÇAĞRISINI İLETTİK"

Arıkan, “Başkanlık Divanı Üyemiz İlyas Tonguç ve Kayseri İl Başkanımız Nuri Ürkündaş ile birlikte derneğinizi ziyaret ederek Genel Başkanımızın Mesajlarını Boykot çağrısını ve İslam dünyasının zalim Çin e karşı birlik ve beraberlik içerisinde olmasını gerektiği bizzat ziyaret ederek iletmiş olduk; Uygur Türklerine yapılan zulüm karşısında verilen mücadelede Saadet Partisi olarak sonuna kadar destek olacağız” ifadelerini Kullandı.

"80 MİLYONUN DOĞU TÜRKİSTAN'A SAHİP ÇIKACAĞI GÜNÜN YAKIN OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğu Türkistan Millî Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, Karamollaoğlu'na ve Saadet heyetine teşekkür ederek “Bütün partilerin ve 80 milyonun tıpkı Kıbrıs meselesi gibi dünya kamuoyuna haklı davamızı anlatacakları ve Doğu Türkistan'a sahip çıkacakları günün yakın olduğunu buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

81 İLDE PROTESTO

İlyas Tongüç ise Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD)'nin öncülüğünde Milli Görüşçü Kuruluşların (MİLKO) Hak Adalet ve Kardeşlik Konferansının yenisini Kayseri'de düzenleyeceklerini açıkladı. Cumartesi günü 81 ilde Çin'i protesto edeceklerini açıklayan Tongüç, "Bütün toplumun gönlü Doğu Türkistan ile atmaktadır. Bu bir iman meselesidir. Milletimizin düşüncesini biz biliyoruz. Bunu ete kemiğe bürünmüş şekilde devlet uygulamalarında da görmeyi en kısa zamanda arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

14 Aralık'ta Saadet Partisi, Doğu Türkistan için protesto gösterileri düzenledi. Protestolara ilişkin fotoğrafları Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk, sosyal medya hesabından paylaştı:

2019-12-17_13h49_21

TEMEL KARAMOLLAOĞLU'NDAN BOYKOT ÇAĞRISI

Genel Başkan Temel Karamollaoğlu geçen hafta çarşamba günü (11 Aralık) düzenlediği haftalık basın toplantısında Çin'in Uygurlar'a zulmettiğini söyledi ve Çin mallarına karşı boykot çağrısı yaptı. Çin'in İnsan Hakları Mahkemesi'nde yargılanmasını isteyen Karamollaoğlu konuşmasında şunları söyledi:

Bugün zulüm dünyanın dört bir yanını sarmış durumda. Her yerde zulmün yaygınlaştığına şahit oluyoruz. Başımızı nereye çevirsek kan, gözyaşı ve acı ile karşılaşıyoruz. Bunun en üzücü örneklerinden birisi de bugün Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dramıdır. Çin hükümetinin uyguladığı baskı ve zulüm sınırları aşmıştır. 40 milyondan fazla bir nüfus bu zulme maruz kalıyor. Kendi memleketinden dışarıya giden herhangi birisinin akrabaları oradaysa, bu zulüme dile getiriyorlarsa akrabaları akıl almaz baskılara maruz kalıyor. Bunu hafifletebilmek için hapishaneler değil etrafı büyük duvarlarla çevrili kamplar oluşturmuşlar. Bunu da kendileri haklı bir yaklaşım olarak sergiliyorlar. Oradaki insanların zihinlerini yıkıyorlar. Siz insanların inançlarını beyinlerinden çıkarmaya kalkarsanız dünyanın en zalim ülkesi haline gelirsiniz. Çin yönetimi bunu bilmeli. Çin'in ticaret yaptığı, mallarını sattığı ülkeleri dikkate alarak bir politika izlemesi gerekirken, tam tersi, İslam'a ve Müslümanlara karşı acımasız bir tavır sergiliyor. Doğu Türkistan'dan gelen görüntüler ve haberler içimizi parçalamaktadır. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Çin de bunu çok iyi bilmelidir. Elbette ülkeler Çin'in bu acımasız politikalarına karşı tavır sergilemeli, özellikle de İslam ülkeleri. Bizim ülkemiz de. Mutlaka bu tavra karşı bir politika dgeliştirilmeli. Yeri geldiğinde Çin de İnsan Hakları Mahkemesine şikayet edilmeli, orada yargılanması sağlanmalı. Bu zulüm devam ettiği sürece ülkemizde ve İslam dünyasında Çin mallarına karşı ciddi bir boykot uygulanmalıdır. Çin malı olmak mecburiyetinde değiliz. Çin dünyada etkili bir ülke olmak istiyorsa mutlaka mazlum ülkelerin yanında olduğunu da dünyaya göstermesi gerekir. Bu zulme karşı rıza gösterilmeyeceği ortaya net olarak konulmalıdır. Çin açık bir şekilde insanlık suçu işlemektedir!”

 

Haber Ara