Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

S.Arabistan'da, Orta Doğu’nun en büyük, en lüks sinema salonu açıldı

Suudi Arabistan’nın başkenti Riyad’da Orta Doğu’nun en büyük ve en lüks sinema salonu açıldı. Sinema salonunu açan Suudi işadamı Prens Alwaleed bin Talal, kuzeni Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Kraliyet Mahkemesi’nin danışmanı Türki El-Şeyh tarafından ödüllendirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-16 13:36:39

S.Arabistan'da, Orta Doğu’nun en büyük, en lüks sinema salonu açıldı

ikinci fot

Veliaht Prens Muhammed Selman'ın yönetimin başına gelmesinden sonra, halkın tepkisine rağmen Suudi Arabistan'da uygulanmaya konulan reformlar sürüyor. 

Orta Doğu'nun en büyük ve en lüks sinema salonu başkent Riyad'ta açıldı.

VELİAHT PRENS SELMAN
İŞADAMINI ÖDÜLLENDİRDİ

Sinema salonunu açan Suudi işadamı Prens Alwaleed bin Talal, kuzeni Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Kraliyet Mahkemesi'nin danışmanı Türki El-Şeyh tarafından ödüllendirildi.

Alwaleed bin Talal'a göre; Orta Doğu'nun en büyük ve en lüks sineması, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'a ait olan Kingtom Tower'ın en önemli meyvelerinden biridir.

SUUDİ HALKI VE AKTİVİSTLERİ
SİNEMA SALONUNA TEPKİLİ

Suudi Arabistan halkı ise açılan sinema salonuna tepki göstererek, Talel'in ‘acınacak' bir durumda olduğunu söylediler.
Aktivistler de, Suudi Arabistan kültürüne bu kadar ters davranmasının Talel'i itibarsızlaştırdığını söylediler.

MISIRLI ŞARKICI SHERİNE, RİYAD'TA KONSER VERECEK

Öte yandan Suudi Arabistan'daki Eğlence Genel Kurumu, Mısırlı şarkıcı Sherine Abdel Wahab'ın, 27 Nisan'da başkent Riyad'taki ‘Hilton Otel'de konser vereceğini açıkladı. Karardan memnun olan Mısırlı şarkıcı  Sherine Abdel Wahab ise, Eğlence Genel Kurulu Başkanı ve Kraliyet Mahkemesi Danışmanı Turki El Şeyh'e teşekkür etti: "Teşekkürler, Sayın Türki El-Şeyh, Suudi Arabistan'ın sevgili izleyicisiyle buluşmama izin verdiğin için özel bir teşekkür." 

Haber Ara