Dolar

32,3698

Euro

34,7890

Altın

2.392,42

Bist

10.261,54

Rusya, Venezuela altınları için Caracas’a uçak gönderdi mi?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Venezuela'ya, ülkedeki altınları almak için özel bir uçak gönderildiği şeklindeki iddialara yanıt verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-30 13:51:27

Rusya, Venezuela altınları için Caracas’a uçak gönderdi mi?

Kremlin Sözcüsü Peskov'a, 400 yolcu kapasiteli olmasına karşın içinde hiçbir yolcusu olmayan bir Rus yolcu uçağının Rusya'nın başkentinden havalanıp direkt uçuşla Caracas'a indiği ve havalimanının özel bir köşesine park edildiği haberleri soruldu. İddiayı gündeme getiren Venezuelalı siyasetçi Jose Guerra, uçağın içinde Venezuela Merkez Bankası'nın kasalarından alınmış 20 ton altın bulunduğunu ileri sürmüştü.

“BÖYLE BİR BİLGİM YOK”

Peskov soru karşısında "Böyle bir bilgim yok. Bu tip uydurma haberlere daha dikkatli bir biçimde yaklaşılması gerekir" dedi.

​Moskova'dan Caracas'a özel bir uçuş yaptığı iddia edilen yolcu uçağının içinde Venezuela altınları bulunduğunun dışında iddialar da ortaya atılmıştı. Sözgelimi, Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Juan Guaido başta ABD olmak üzere bir dizi ülkenin desteğini alması nedeniyle Rusya'nın, Latin Amerika ülkesinin Devlet Başkanı Nicolas Maduro için ülkeye bir uçak gönderdiğini iddia edenler olmuştu.

​Rusya, bu iddiaların hiçbirini doğrulamadı.

Haber Ara