Dolar

32,3791

Euro

34,7366

Altın

2.408,43

Bist

10.086,80

Rusya ve Azerbaycan’dan Karabağ’da ortak devriye

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Azerbaycan askerleriin Dağlık Karabağ’daki devriyeleri sırasında Rus barış güçlerine eşlik ettiğini ifade etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-19 17:47:46

Rusya ve Azerbaycan’dan Karabağ’da ortak devriye

Basın toplantısında konuşan Konaşenkov'a göre, 19 Kasım'da Rus barış güçleri devriye kuvvetleri 5 aracın Şuşa'dan Fuzuli'ye güvenli bir şekilde ilerlemesini sağladı. Bu sırada barış güçlerine Azerbaycan ordusundan askerler de eşlik etti.

‘ATEŞKESE UYULUYOR'

Görevin nasıl gerçekleştiğine dair başka ayrıntı vermeyen Konaşenkov, Dağlık Karabağ'da ateşkese uyulduğunu belirtti.

Konaşenkov, “Rus barış güçleri tarafından sorumluluk alanının kuzey ve güney bölgelerinde 24 saat durum denetimi ve 23 gözlem noktasında ateşkesin kontrolü yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Konaşenkov'a göre, Rus barış güçlerinin kontrolü altında halkın ve sivil araçların Laçin koridorunda güvenli bir şekilde hareket etmesi sağlanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım itibariyle Dağlık Karabağ'da çatışmaların durması için bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşmada Rusya'nın cephe hattı ve Laçin koridoru boyunca, hafif silahlı 1960 asker, 90 zırhlı personel taşıyıcı, 380 otomobil ve özel aracının yer alması öngörülüyor.

Haber Ara