Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Rusya'dan ''Yüzyılın Anlaşması'' açıklaması: Söz Filistinliler ve İsraillilere ait olmalıdır

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı ''Yüzyılın Anlaşması''na ilişkin açıklamalarda bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-31 07:22:00

Rusya'dan ''Yüzyılın Anlaşması'' açıklaması: Söz Filistinliler ve İsraillilere ait olmalıdır

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı ve 'Yüzyılın Anlaşması' olarak adlandırılan kalıcı İsrail-Filistin barış planına ilişkin açıklamada bulundu.

''BELİRLEYİCİ SÖZ FİLİSTİNLİLER VE İSRAİLLİLERE AİT OLMALI''

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, "Her şeyden önce, uzun vadeli ve adil bir çözüm konusunda belirleyici sözün Filistinliler ve İsraillilere ait olması gerektiğini söylemek isterim, çünkü söz konusu olan onların geleceğidir" dedi.

Zaharova, Rusya'nın Arap-İsrail çatışmasının güvenilir ve kapsamlı çözümünü amaçlayan kolektif çabalar çerçevesinde daha yapıcı çalışmalara hazır olduğunun altını çizdi. 

''İSRAİL VE FİLİSTİNLİ ORTAKLARLA SIKI KOORDİNASYON İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ''

Zaharova, "Ayrıca, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi devletleri, uluslararası arabuluculardan oluşan Ortadoğu Dörtlüsü ve bölgede kalıcı bir barışın hızlı bir şekilde sağlanmasıyla ilgilenen tüm taraflar da dahil olmak üzere, İsrail ve Filistinli ortaklarla sıkı koordinasyon içinde olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Haber Ara