Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Rusya'dan üst üste 'nükleer' tehdit hamleleri

Rusya'dan paylaşılan görüntülerde, nükleer başlıklı Sarmat füzelerinin ülke genelinde konuşlandırmaya başlandığı, füzelerin savaşa hazır hale getirildiği bildirildi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-29 09:02:43

Rusya'dan üst üste 'nükleer' tehdit hamleleri

Rusya'dan paylaşılan görüntülerde, karayolu ile taşınan füzelerin ülkenin çeşitli noktalarında konuşlandırıldığı bilgisine yer verildi.

Ekran Alıntısı_659

Rus nükleer füzesi Sarmat, 35 bin km. menzilli ve 50 megaton nükleer başlık taşıyabilen özelliğiyle Avrupa için caydırıcı bir tehdit anlamına geliyor.

RUSYA'DA UZAYA NÜKLEER SİLAH FIRLATILDI

Öte yandan ABD merkezli uluslararası savunma yayın organı Defense One, Kongre kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Rusya uzayda nükleer patlama gerçekleştirip diğer ülkelerin uydu iletişimlerini kesebilecek özelliğe sahip silahların bir kısmını uzaya fırlattı.

GHdjpxIbMAAv79F

Habere göre Rusya iki hafta önce 'Soyuz-2-1v' adlı mekiğini uzaya gönderdi. Gelişmeyle ilgili olarak Kremlin, mekiğin “gizli askeri yük taşıdığı” bilgisini paylaşırken, ABD Kongre kaynaklarına göre söz konusu askeri yükün nükleer silahlar olduğu belirtildi.

TÜRKİYE'DE İKİNCİ NÜKLEER SANTRAL

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu (Rosatom) Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Ankara'nın Türkiye'deki ikinci nükleer güç santralinin inşasını Rosatom'a emanet etmeye karar verdiğini duyurdu.


Rusya'da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması'nda konuşan Lihaçev, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan (Recep Tayyip), yeni santral inşasının bize emanet edilmesi için siyasi karar alındığını açıkça dile getirdi” ifadelerini kullanırken, yeni nükleer santral konusunda Türk tarafıyla çok aktif müzakereler gerçekleştiğinin altını çizdi.

Rosatom Genel Müdürü, açıklamasının devamında, ”Cumhurbaşkanı Erdoğan, başka bir sahanın bize devredilmesi için siyasi bir karar alındığını açıkça dile getirdi. Şimdi detaylar üzerinde çalışıyoruz. Büyük olasılıkla yeni inşaat sahası Sinop adını alacak” diye konuştu.

Haber Ara