$

Dolar

48,4482

Euro

56,3203

£

Sterlin

65,5276

Frank

59,9755

Gram Altın

6.965,8700

Bitcoin

3.931.516

$

Dolar

48,4482

Euro

56,3203

£

Sterlin

65,5276

Frank

59,9755

Gram Altın

6.965,8700

Bitcoin

3.931.516

Dünya

Rusya'dan Libya'ya ''terörist grup'' uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Libya'daki çatışmaların iç savaşa dönüşebileceğini ve terörist gruplar için elverişli zemin yaratabileceğini kaydetti.

04.07.2019 - 21:04
duyguyildirim
Rusya'dan Libya'ya ''terörist grup'' uyarısı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Zaharova, bugünkü basın toplantısında, “Maalesef, uluslararası toplumun tüm çağrılarına rağmen, birbirine düşman olan taraflar silahlı çatışmadan vazgeçme ve müzakere masasına oturmaya hazır olmadığını sergiliyor. Mevcut durumda, geniş kapsamlı iç savaşa yol açabilecek kan akıtmasına son verme görevinin ön plana çıkmakta olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Libya krizinin barışçıl yollarla çözümü lehine prensip duruşumuzu teyit ediyoruz” diyen Zaharova, “Maalesef Libya'daki iç çekişme ve iktidar boşluğu, bir dizi terörist grubun etkin hale gelmesi için elverişli zemin hazırlıyor. Onlar saldırılarını artırdı. Ancak ülkenin batısında ve doğusundaki tüm vatansever güçlerin çabalarını koordine etmesiyle onların sonu getirilebilir” diye ekledi.

Rusya'nın, Libya'da ateşkesin kurulması gerektiği konusunda ısrarcı olduğunu dile getiren Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ayrıca Libya'daki askeri ve politik güçleri diyalogu başlatmaya ve nihai amacı ülkenin bölünmesini engelleme, vahit ve etkili devlet kurumlarını oluşturma olan kapsayıcı bir politik süreci canlandırmak için tedbirler almaya çağırıyoruz”.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın