$

Dolar

47,7212

Euro

55,1855

£

Sterlin

64,4547

Frank

59,0506

Gram Altın

6.659,0000

Bitcoin

3.100.373

$

Dolar

47,7212

Euro

55,1855

£

Sterlin

64,4547

Frank

59,0506

Gram Altın

6.659,0000

Bitcoin

3.100.373

Dünya

Rusya'dan Hindistan'a 100 milyon doz koronavirüs aşısı

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu (RFPİ) ile önde gelen küresel eczacılık şirketlerinden Dr. Reddy's Laboratories Ltd (Dr. Reddy's), koronavirüs için geliştirilen Sputnik V aşısının klinik testleri ve tedariki için işbirliği yapma konusunda anlaşma sağladı.

16.09.2020 - 13:20
duyguyildirim
Rusya'dan Hindistan'a 100 milyon doz koronavirüs aşısı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

RFPİ'den yapılan açıklamaya göre Hindistan'daki düzenleme kurumunun onayı alındıktan sonra bu ülkeye 100 milyon doz aşı gönderilecek.

RFPİ ile Dr. Reddy's arasındaki anlaşma kapsamındaki tedarikler, klinik testlerin sonuçları alındıktan ve aşı Hindistan'da tescil edildikten sonra 2020 sonunda başlayabilir.

RFPİ, Dr. Reddy's ile yapılan anlaşmanın, halkın koronavirüsten korunması için aşı portföyü oluşturulması konusunda farklı yaklaşımların sergilenmesinin önemini anlayan ülke ve şirketlerin arttığını gösterdiğini vurguladı.

Sputnik V aşısı, N.F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından geliştirilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamış ve böylece Rusya, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu.

Rusya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V aşısının gerekli tüm testlerden geçtiğini ve virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini belirtmişti. Bakanlık, aşının ilk partisinin 15 Ağustos Cumartesi günü üretildiğini duyurmuştu.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın