Dolar

32,3787

Euro

34,7527

Altın

2.411,66

Bist

10.102,31

Rusya'dan Esed rejimine askeri uçak sevkiyatı

Rusya, Esed rejimine Hazar Denizi üzerinden savaş uçağı sevkiyatı gerçekleştirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-21 11:34:28

Rusya'dan Esed rejimine askeri uçak sevkiyatı

Rus basını Şubat ayı itibariyle Türkiye'nin Rus askeri kargo uçaklarına hava sahasını kapattığını yazarken dün akşam saatlerinde Rusya'nın Esed rejimine savaş uçağı takviyesi yaptığı belirtildi. Rus basını, Rus askeri yetkililere ve Rus sivil hava radar istihbarat servislerine dayandırarak verdiği haberde, Rusya'nın Tu-154M tipi askeri kargo uçağıyla Hazar Denizi üzerinden Esed rejiminin elinde bulunan Su-24 savaş uçaklarını takviye ettiğini okuyucularına aktardı. Rusya Savunma Bakanlığından ise bu haber ve iddialar üzerine henüz bir açıklama yapılmadı.

İDLİB'DE 2 ŞEHİT

İdlib'de sivillere yönelik saldırılarına devam eden Esed rejimine bağlı güçlerin dün gerçekleştirdiği hava saldırılarında 2 askerimiz şehit düşmüştü.

Öte yandan 3 Şubat'ta da Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı sonucu 7 askeri ile 1 sivil personel şehit olmuştu. Aynı saldırıda 13 askerin de yaralandığı bildirilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırı ile ilgili aynı gün, "Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Türkiye'nin kararlılığını sınayanlar hatalarını anlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara