Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Rusya’da koronavirüsten ikinci ölüm

Koronovirüs vakalarını saklamakla suçlanan Rusya’da ikinci ölüm gerçekleşti. 69 yaşındaki bir kadının, Moskova yakınlarındaki Kommunarka karantina hastanesinde hayatını kaybettiği bildirildi. Daha önce de 79 yaşındaki bir kadın koronavirüsten ölen ilk hasta olarak kayıtlara geçmişti. 

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-24 11:19:49

Rusya’da koronavirüsten ikinci ölüm

 

Ölümcül koronavirüs salgını Rusya'yı da etkilemeye başladı.

Rusya'da koronavirüsten ikinci ölüm vakasının gerçekleştiği haber veriliyor.

Moskovski Komsomolets'in manşetten verdiği, haberde 69 yaşındaki bir kadının, Moskova yakınlarındaki Kommunarka karantina hastanesinde hayatını kaybettiği bildirildi. Yaşlı kadının zatürre teşhisiyle hastaneye kaldırıldığı, virüsü muhtemelen Portekiz'den dönen kızından kaptığı sanılıyor.  

Daha önce de 79 yaşındaki bir kadın koronavirüsten ölen ilk hasta olarak kayıtlara geçmişti. 
 
Rusya'da koronavirüs vakası sayısının pazartesi sabah itibarıyla 438'e çıktığı bildirildi. Açıklamayı Rusya Başbakanı Mihail Mişustin yaptı. Son 24 saatta 71 yeni vakanın kaydedildiği açıklandı.

Rusya'da koronavirüs taşıyanların sayısı pazar günü açıklanan son rakamlarla 367 idi. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), son 24 saatte 61 kişide yapılan testin pozitif çıktığını duyurdu. Bu, bir günde kaydedilen en yüksek artış olarak kayda geçti. Yeni vakalardan 54'ü Moskova'da.

Genel tabloya bakıldığında hastaların 191'i Moskova merkezde, 35'i Moskova bölgesinde, 16'sı St. Petersburg'da. 

Yetkililer yeni hastalar içinde yabancı ülke vatandaşlarıın da olduğunu duyurdu ama hangi ülke vatandaşları olduğuna dair bilgi verilmedi. 

Bu arada Moskova'da virüs testi pozitif çıkan ve karantina hastanesinde tutulan hastalardan biri daha iyileşerek pazar gecesi taburcu edildi. Hastanın 16 yaşında olduğu, böyece iyileşen hasta sayısının 9'a çıktığı kaydedildi.

Rusya'da koronavirüs salgını nedeniyle gözlem altında tutulanların sayısının 36 bine çıktığı bildirildi.  Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) bugüne kadar kontrolden geçenlerin sayısını ise 82 bin olarak duyurdu. 

Salgın başladığından beri Rusya'da 156 bin kişi test tabi tutuldu. 

İyileşen 3 hastanın daha taburcu edildiği bildirildi.

Moskova'da tüm spor salonlarının, havuzların, spor tesislerinin 21 Mart Cumartesi gününden itibaren kapatılması kararlaştırıldı. 
 

Haber Ara