Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

Rusya'da karantina işe yaramadı: Çocuk sayısı değil kürtajlar patlıyor!

Ortodoks gönüllülerin oluşturduğu Kürtajla Mücadele Vakfı Başkanı Nataşa Moskvitina, son 1 ayda akrabaların haber vermesiyle ulaştıkları kadın sayısının 200 olduğunu ve bu kadınlardan sadece 78'ini kürtajdan vazgeçirebildiklerini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-03 12:26:43

Rusya'da karantina işe yaramadı: Çocuk sayısı değil kürtajlar patlıyor!

Nüfusu gerileme eğiliminde bir ülke olan Rusya'da, karantina sonrası çocuk sayısının artması ve "baby boom" dönemi beklenirken, uzmanlar hayal kırıklığı yaratacak tahminler açıklıyor. Buna göre, tıpkı 1990'lardaki gibi çocuk sayısında değil, kürtajlarda patlama yaşanacak. Bu da ülkenin yeni bir demografik çukura girmesi anlamına geliyor.

Ortodoks gönüllülerin oluşturduğu Kürtajla Mücadele Vakfı "Zenjinı za jizn" (Kadınlar Hayattan Yana) yetkilileri, karantina günlerinde kürtaj yaptırmaya hazırlanan kadınların sayısının katlanarak arttığını açıkladı.

Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan vakıf başkanı Nataşa Moskvitina, son 1 ayda akrabaların haber vermesiyle ulaştıkları kadın sayısının 200 olduğunu ve bu kadınlardan sadece 78'ini kürtajdan vazgeçirebildiklerini söyledi.

Moskvitina, Rusya'da kürtaj yaptırmak isteyen kadınların sayısının geleneksel olarak yılbaşı tatillerinde ve yaz tatili dönüşü arttığına dikkat çekiyor. Buna göre, karantina ile birlikte kritik dönemlerin sayısı 3'e çıkmış oldu.

Kadınların kürtaj yaptırmak istemelerinin arkasında yatan ilk sebep olarak "moral destek yoksunluğu" anılıyor.

Koronavirüs kapma ve çocuğuna da hastalığı bulaştırma korkusu da alınan kararda etkili. Üçüncü sırada maddi kaygılar var.

Gazetenin ulaştığı nüfus uzmanı Vladimir Timakov da önümüzdeki yıl doğum sayısının mevcut 1,6 milyondan 1 milyona kadar gerilemesini bekliyor. Bir yılda hayatını kaybeden insan sayısı ise 1,8 milyon.

Haber Ara