Dolar

32,3605

Euro

34,7517

Altın

2.393,60

Bist

10.208,65

Rusya: Batı, dikkatleri Gazze'den kaçırmak istiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı'nın, uluslararası toplumun dikkatini Gazze'deki olaylardan İran tehdidine çekmek istediğini belirtti.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-19 22:13:15

Rusya: Batı, dikkatleri Gazze'den kaçırmak istiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı'nın, uluslararası toplumun dikkatini Gazze Şeridi'ndeki olaylardan İran tehdidine çekmek istediğini belirterek, "(Gazze'de) Şiddetin sona erdirilmesini, insani sorunlara çözüm bulunmasını ve Arapların, tüm güçlerin desteğiyle inisiyatif almasını, bir Filistin devleti kurma konusundaki sorumluğu üstlenmesini istiyoruz." dedi.

Lavrov, Rusya'nın "Komsomolskaya Pravda", "Sputnik" ve "Govorit Moskva" medya kuruluşlarına ortak röportaj verdi.

Gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtlayan Lavrov, Gazze Şeridi'ndeki duruma ilişkin, "Durum çok kötü. (Gazze'de) Şiddetin sona erdirilmesini, insani sorunlara çözüm bulunmasını ve Arapların, tüm güçlerin desteğiyle inisiyatif almasını, bir Filistin devleti kurma konusundaki sorumluğu üstlenmesini istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Lavrov, "Orta Doğu'da terör ve aşırıcılığın çözülmeyen Filistin meselesiyle körüklendiğini" söyledi.

"DİKKATLERİ GAZZE'DEN İRAN TEHDİDİNE ÇEKME İSTEĞİ"

İran ile İsrail arasındaki gerilime de değinen Lavrov, Rusya'nın İran ve İsrail tarafıyla telefon görüşmeleri yaptığına dikkati çekerek, "Bu görüşmelerde İran'ın gerginlik istemediği yönündeki görüşünü net şekilde kaydettik ve İsraillilere ilettik." ifadesini kullandı.

Batılı ülkelerin, İran'ın nükleer silah kullanmak istediği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Lavrov, "Burada uluslararası toplumun, insani durumun feci olduğu Gazze'deki olaylardan dikkatinin İran tehdidine çekme isteği ve hedefi söz konusudur." dedi.

Lavrov, İran'ın nükleer silaha sahip olmadığını ve bunun Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) tarafından teyit edildiğini ifade etti.

Haber Ara