$

Dolar

47,7601

Euro

55,1547

£

Sterlin

64,5816

Frank

58,7744

Gram Altın

6.764,5600

Bitcoin

3.046.861

$

Dolar

47,7601

Euro

55,1547

£

Sterlin

64,5816

Frank

58,7744

Gram Altın

6.764,5600

Bitcoin

3.046.861

Dünya

Rusların yüzde 52'si Sputnik-V aşısını yaptırmak istemiyor

Rusya'da yapılan kamuoyu araştırmasına göre, Rusların geliştirdiği Sputnik V koronavirüs aşısını halkın yarısından çoğu yaptırmak istemiyor. Yaptırmak isteyenlerin oranı da yüzde 42 oldu.

22.08.2020 - 16:41
elif
Rusların yüzde 52'si Sputnik-V aşısını yaptırmak istemiyor
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Rus Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTSIOM) tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına göre, Rus halkının geliştirilen Sputnik - V aşısına karşı güvensizliği ortaya çıktı.

VTSIOM Başkanı Valery Fedorov aşının geliştirilmesinden sonra bir kamuoyu araştırması yaptıklarını ve ankete katılanlardan net cevaplar aldıklarını söyledi. Bir panelde konuşan Fedorov, “Geliştirilen Sputnik V aşısını yaptırmak isteyenlerin oranı yüzde 42, aşı yaptırmak istemeyenlerin oranı ise yüzde 52 olarak belirlendi. Yüzde 6'lık kesim ise kararsızlığını beyan etti. Bu anket ülkede yaşayan bin 600 kişi ile yapıldı. İnsanların kaygılarını gördük. Bu sonuç toplumumuzun durumunu anlamak için ilginç bir sonuç. Bir yandan hepimiz korkuyoruz. Öte yandan korkularımızı ortadan kaldırmak istiyoruz. Yani sonuç olarak aşı yaptırmadan önce garanti istiyoruz. Fakat bunu anlamak için elbette aşı yaptırmak gerekiyor. Birçok kişi aşı olmaktan çekiniyor. Çünkü korkuyorlar ve iyi sonuç alacaklarına inanmıyorlar” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta tüm dünya kamuoyuna hitaben yaptığı açıklamada Rus bilim insanlarının korona virüs aşısını geliştirdiğini ve aşının adını Sputnik V koyduklarını açıkladı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın