Dolar

43,7288

Euro

51,9267

Altın

7.075,98

Bist

14.180,69

Rus uzman: ABD’nin, İdlib saldırısı, Türkiye için bir sinyal!

Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Konsey Başkanı Andrey Bıstritskiy, ABD'nin İdlib'de düzenlediği saldırıyı, Washington tarafından Türkiye için bir sinyal olarak niteledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-03 15:25:53

Rus uzman: ABD’nin, İdlib saldırısı, Türkiye için bir sinyal!

Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Konsey Başkanı Andrey Bıstritskiy, ABD'nin İdlib'de düzenlediği saldırıyı Türk-Amerikan ilişkilerinin kötüye gittiği bir dönemde Washington tarafından Türkiye için bir sinyal olarak niteledi.

Rus basınına konuşan Bıstritskiy, "ABD ve Türkiye arasındaki ilişkiler iyiye değil, aksine kötüye gidiyor. Washington'un Ankara'yı silah alım anlaşmaları da dahil Moskova'yla yaptığı bazı anlaşmalardan vazgeçirme girişimleri bunun kanıtı. Bu bağlamda, İdlib'e yapılan beklenmedik saldırı, Türkiye için ek sinyal niteliğinde. Burada asıl mesele, Türkiye'nin bunu nasıl okuyacağıdır" dedi.

Ankara'nın mutlaka tepki göstereceğini ve bu tepkinin nasıl olacağının önem taşıdığını kaydeden Rus uzman, ABD'nin saldırıdan önce Rusya ve Türkiye'yi bilgilendirmediğinin altını çizdi.

Mevcut durumun ateşkes rejimini ve gerilimi azaltma sürecini etkileyebileceğini düşünen Bıstriyskiy, bunun durumu daha da kötüye götüreceğini vurguladı.

Bizde onlara haber vermeden hem Irak hem de Suriye de birçok operasyon yapıyoruz.Abd şu ortamda ateşle oynuyor.Çünkü karşısında bölgeyi bilen,yeterli donanıma ve askeri operasyon tecrübesine sahip bir Türkiye var.Aksi abd ye çok pahalıya patlar.Biz şehit cenazelerine bunlar yüzünden alıştık ama onlar leşlerini nasıl tpplayacaklar çok merak ediyorum

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara