Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Rus Savunma Bakanlığı’ndan, ‘Türkiye’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde İdlib ve Soçi Muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağız” şeklindeki uyarısı Moskova’da büyük yankı buldu. Erdoğan’ın uyarısından sonra bugün Rus Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-13 12:54:48

Rus Savunma Bakanlığı’ndan, ‘Türkiye’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Askerlerimize en küçük bir zarar gelmesi halinde İdlib ve Soçi Muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağız” şeklindeki uyarısı Moskova'da büyük yankı buldu.

Erdoğan'ın uyarısından sonra bugün Rus Savunma Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib bölgesine Türkiye'nin yaptığı asker ve silah sevkiyatının buradaki durumu önemli şekilde zorlaştırdığını belirtti.

Reuters'ın aktardığına göre bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Mutabık kalınmamış acil kararlardan kaçınarak Rusya ve Türkiye'nin bu görevi başarıyla yerine getireceğinden eminiz” denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nden büyük bir sığınmacı akını olduğuna ilişkin haberler reddedilerek, “İdlib'deki sivillerin önemli bölümünün tehlikeli bölgelerden güvenli bir şekilde ayrılarak, Suriye ordusunun kontrolü altındaki bölgelere sığınıyor” ifadelerine yer verildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, dün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İdlib'deki teröristleri etkisiz hale getirmeyi taahhüt ettiği anlaşmalara uymadığını öne sürerek, bölgede Suriye rejimi ile Rus güçlerine yönelik saldırıların sürdüğünü söylemişti.

Haber Ara