Rus ordusu Ukrayna'da yeni bölgelerin kontrolünü aldı
Rusya, Ukrayna'nın Dnipropetrovsk ve Donetsk bölgelerinde Suhetskoye, Pankovka ve Novogeorgiyevka'yı kontrol altına aldığını açıkladı. Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ait 148 askeri noktanın da hedef alındığını bildirdi.

Oluşturma Tarihi: 2025-08-20 15:13:15

Güncelleme Tarihi: 2025-08-20 15:15:14

Rusya, Ukrayna'nın Dnipropetrovsk ve Donetsk bölgelerinde üç yerleşim birimini kontrol altına aldığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, Suhetskoye, Pankovka ve Novogeorgiyevka yerleşimlerinin Rus birliklerinin eline geçtiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Donbas bölgesinde yürütülen operasyonlarda Rus ordusunun düşman savunmasının derinliklerine ilerlediği belirtildi. Açıklamada, merkez askeri birliklerin Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde Suhetskoye ve Pankovka yerleşimlerini, doğu askeri birliklerinin ise Dnipropetrovsk bölgesindeki Novogeorgiyevka'yı ele geçirdiği ifade edildi.

Bakanlık, Rus güçlerinin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine yönelik saldırılarında önemli hedeflerin vurulduğunu kaydetti. Bu saldırılarda Ukrayna'ya ait yakıt ikmal tesisleri, insansız hava aracı montaj atölyesi ile Ukrayna askerleri ve yabancı paralı savaşçıların bulunduğu 148 geçici konuşlanma noktasının hedef alındığı aktarıldı.

Rusya'nın bu açıklaması, savaşın kritik bölgelerinde kontrolün değiştiğine işaret etti. Dnipropetrovsk ve Donetsk'teki yeni kazanımlar, çatışmaların şiddetinin sürdüğünü ortaya koydu.