Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Robert de Niro ve 1000 eski savcı, Trump’a karşı dava açtı!

ABD Başkanına yönelik ağır eleştiri ve hareketleriyle gündeme gelen Oscar ödüllü, ünlü Amerikalı aktör Robert de Niro, 1000'den fazla eski federal savcıyla birlikte Başkan Trump'a karşı bir dava açtıklarını söyledi. De Niro, “Trump’ın kararları hepimizi rahatsız etmeli” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-31 11:27:25

Robert de Niro ve 1000 eski savcı, Trump’a karşı dava açtı!

Oscar ödüllü, ünlü Amerikalı aktör Robert de Niro ve 1000'den fazla eski federal savcı, kısa süre önce Now This tarafından yayınlanan bir videoda Başkan Donald Trump'a karşı bir dava açtığını açıkladı.

Savcıların imzaladığı açıklamaya atıfta bulunan De Niro, “Trump'ın kararları hepimizi rahatsız etmeli” dedi.

“TRUMP'I SUÇLAYACAK ÇOK SAYIDA DELİL VAR”

Trump'a karşı açılan davada imzası bulunan ABD eski Başsavcısı Jennifer Rodgers de, "Hepimiz, Başkan Trump'ı adaleti engellemek için yapılan çok sayıda suçlayıcı delil olduğuna şiddetle inanıyoruz” dedi.

Eski ABD avukatı Eli Honeg ise, delillerin Başkan Trump'ın, Savcı Muller'in soruşturmasını ve onu çevreleyen diğer federal soruşturmaları durdurmaya ve müdahale etmeye çalıştığını söyledi.

Binden fazla eski federal savcının imzaladığı dava dilekçesi, “Demokrasinin daha yetkili bir hükümet biçimine dönüşmesine amaçlayan eski bir Beyaz Saray avukatlarından oluşan ‘Demokrasiyi Korumak' adlı bir grup tarafından oluşturuldu.

Oyuncu Robert De Niro, Trump'ı soruşturan özel yetkili savcı Robert Mueller'e yazdığı ve 29 Mayıs 2019'da New York Times'ta yer alan açık mektupta ise, “Sizden daha çok şeyler duymaya ihtiyacımız var” demişti.

“TRUMP GERÇEK BİR IRKÇI”

74 yaşındaki ünlü aktör, daha önce de defalarca Trump'a yönelik ağır eleştiri ve hareketleriyle gündeme gelmişti. Robert De Niro, Donald Trump için "Gerçek bir ırkçı" demişti.
Yine başka bir açıklamasında Robert De Niro, "Artık yaşlandım ve olan biten şeylere üzülüyorum. Trump gibi birinin Başkan olduğunu gördüğünüzde, 'Bakalım ne yapacak?', 'Belki değişir' diye düşündüm" demişti

“ONUN SURATINA YUMRUK ATMAYI ÇOK İSTERDİM”

Hollywood yıldızı Robert De Niro ayrıca, ABD Başkanı Trump'ın, ortağı olduğu restoran zinciri Nobu'ya girmesini yasakladığını açıklamıştı. De Niro, Trump'ın yemek yediği bir restoranda onunla aynı anda asla bulunmayacağını söylemişti.

2016'da sosyal medyada paylaştığı bir videoda ise, ABD başkanı içi ‘köpek', ‘domuz', ‘pislik torbası', ‘üç kâğıtçı' ve ‘bebek kumandan' gibi ifadeler kullanan De Niro, “Onun suratına yumruk atmayı çok isterdim” demişti.

Haber Ara