Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Putin yine şaşırttı!

Rusya Devlet Başkanı Putin yine şaşırttı. Doğaya olan ilgisiyle bilinen Putin C-Explorer 3.11 tipi batiskafa binerek derin denize indi. Putin’e 50 metrelik dalış sırasında derin su dalgıçları eşlik etti. Putin 2015 yılında Karadeniz’de batiskafla 80 metrelik dalış gerçekleştirmişti

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-28 17:32:50

Putin yine şaşırttı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yine tüm dünyayı şaşırttı. Doğaya olan ilgisiyle bilinen Putin C-Explorer 3.11 tipi batiskafa binerek derin denize indi. Putin'e 50 metrelik dalış sırasında derin su dalgıçları eşlik etti.

Putin'in, İkinci Dünya Savaşı sırasında Baltık Denizi'nde gizemli şekilde kaybolan Sovyet denizaltısındaki mürettebatın anısına suyun 50 metre altına indiği belirtildi.

Dalgıçlar, kaybolan denizaltıdaki 40 mürettebatın anısına su altında bir anıt inşa etti.

Dalış deneyimini heyecan verici olarak niteleyen Putin, bu tip bir dalışı ilk defa tecrübe etmediğini fakat kayıp denizaltı sebebiyle bu dalışın çok daha özel bir anlamı olduğunu belirtti. 

Putin farklı araçları tecrübe etmesinin, başka mesleklerde görev alan soydaşlarının nasıl koşullarda çalıştığı hakkında kendisini fikir sahibi yaptığı ifade etti.

Putin, “Uzmanlarımızın görev yaptığı bu yerleri ziyaret etmem ve nasıl çalıştıklarını görmem gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Putin, sözlerini “Yeryüzünde çok fazla sorun var. Onları çözmek için bazen yukarı gider bazen de su altına inersiniz” diye sürdürdü.

Tüplü dalış yaptığı da bilinen Putin 2015 yılında Karadeniz'de batiskafla 80 metrelik dalış gerçekleştirmişti.

Nazi yük gemileri tarafından vurulan denizaltı ana merkeze hasar rapor etmiş bir daha da su altı aracından haber alınamamıştı.

Haber Ara