Dolar

32,2564

Euro

34,6856

Altın

2.394,16

Bist

10.247,75

Putin, Trump'ın Şam'a davet edilmesini önerdi; Esed ne cevap verdi?

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye’ye yaptığı son sürpriz ziyarette, rejimin başı Esed’e ABD Başkanı Trump’ı Şam’a davet etmesini önerdi. Öneriye sıcak bakan Esed, Trump’ı Şam’a davet etmeye hazır olduğunu belirtti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-12 19:17:43

Putin, Trump'ın Şam'a davet edilmesini önerdi; Esed ne cevap verdi?

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'ye yaptığı son sürpriz ziyarette, rejimin başı Esed'e ABD Başkanı Trump'ı Şam'a davet etmesini önerdi.

"Rusya-1" kanalı, bugün Putin'in Şam ziyaretiyle ilgili yayınladığı haberinde; Putin ve Esed'in Marian Ortodoks Kilisesi'ne yaptıkları ziyarette Şam Kapısı'nda Hıristiyanlığa dönüştüğü düşünülen Havari Paul hakkında iki liderin konuşmalarından alıntılar aktardı.

Yeni Ahit rivayeti, Pavlus'un, "gökten gelen bir ışık" nedeniyle Şam'a giderken kör olduğunu ve o zaman Mesih'in kendisine göründüğünü, ona geri dönmesi için piskoposun evine doğru düz bir yoldan geçmeye yönlendirdiğini söylüyor.

Bu Hıristiyan efsanesini araştırdıklarında Esed şaka yolla, "Trump bu şekilde giderse, onunla da her şey yoluna girecek" dedi.

Trump'ın davranışını düzelteceğini belirten Putin; kendi adına Esed'e, Trump'ı Şam'a davet etmesini önerdi ve “Onu davet et gelecektir” dedi.

Öneriye sıcak bakan Esed, Trump'ı Şam'a davet etmeye hazır olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, geçen Salı günü Suriye'ye sürpirz bir ziyarette bulunmuş, rejimin başı Esed ile ikili görüşmeler gerçekleştirdikten sonra birlikte Rus güçlerinin karargâhını ziyaret etmişti. İki lider daha sonra yürüyerek Marian Kilisesi ve Şam'daki Emevi Camii'ne gitmişti.
Putin, Şam'a gerçekleştirdiği günü birlik ziyaretten sonra akşam da TürkAkım'ı Doğal Gaz Boru hattı vanasını açmak için İstanbul'a gelmişti.

Haber Ara