Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Putin pişman oldu özür diledi! Türkiye'nin kapısını çaldı

Ukrayna savaşı, Rusya'da beklenmedik bir yumurta krizine yol açtı. Rus lider Vladimir Putin, artan yumurta fiyatlarını hükümetin sorumluluğuna yüklerken çözümü ilginç bir yerde buldu: Türkiye'den 300 bin yumurta ithal etmekte.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-18 23:10:17

Putin pişman oldu özür diledi! Türkiye'nin kapısını çaldı

Rusya'nın Ukrayna ile savaşının ekonomik etkileri, ülkede yumurta kıtlığına neden oldu. Devlet Başkanı Putin, yumurta krizini hükümetin suçlamasıyla özür dilerken, Türkiye, Azerbaycan ve Belarus'tan yumurta ithalatına başlanmasıyla çözüm bulundu.

Wall Street Journal'ın analizine göre, Rusya'da savaşın gölgesinde yumurta krizi yaşanıyor. Hızla yükselen fiyatlar nedeniyle Rus halkı, yumurta için uzun kuyruklara girmek zorunda kaldı.

Putin, hükümeti suçlayarak yumurta krizine açıklık getirdi. Geçen ay yaşanan olaylarda, yumurta sektörünün lideri olarak bilinen bir tavuk çiftliği patronu, yüksek fiyatlar yüzünden inceleme başlatan yetkililerin suikast girişiminden kıl payı kurtuldu.

Ekonomim.com.tr'ye göre, açıklanan verilere göre Rusya'da yumurta fiyatları aralık ayında yüzde 60 civarında arttı. Batı'dan gelen çiftlik ekipmanlarına uygulanan yaptırımlar, kümes hayvancılığını olumsuz etkileyerek ülkede yumurta krizini tetikledi. Rusya, Türkiye, Azerbaycan ve Belarus'tan yumurta ithalatını artırarak krizi aşmaya çalıştı ve bu kapsamda Türkiye'den 300 bin yumurta ithal etti.

Ayrıca, Sibirya ve işgal altındaki Kırım'daki bazı marketler, yumurtaları tanesi 12 ruble ya da 13 sente satışa çıkararak krizin etkisini gösterdi.

Haber Ara