Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Putin, Moskova saldırısında ABD'nin ''Kiev'e yönelik dünyayı ikna çabası''nı değerlendirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin, Moskova'daki terör saldırısında Kiev'den hiçbir iz bulunmadığına, bu kanlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ'ın yaptığına dair dünyayı ikna etmeye çalıştığını söyledi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-03-26 08:50:17

Putin, Moskova saldırısında ABD'nin ''Kiev'e yönelik dünyayı ikna çabası''nı değerlendirdi

Putin, hükümet ve bölge yetkilileri ile istihbarat ve güvenlik kuvvetlerinin Crocus Hall City konser salonundaki terör saldırısı ve alınan önlemlerle ilgili yaptığı toplantıda konuştu.

Toplantının başında, soruşturmanın gidişatı, terör saldırısına karışan kişilerin ve organizatörlerin tespitiyle ilgili bilgi istedi.

Soruşturmanın tarafsız ve siyasi önyargı olmaksızın yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Putin, terör saldırısının radikal İslamcılar tarafından işlendiğini ancak ABD'nin bu gerçeği çarpıtarak Kiev'den herhangi bir iz olmadığı yönünde propagandasını sürdürdüğünü belirtti.

Putin, istihbarat teşkilatı ile kolluk kuvvetleri arasındaki işbirliğiyle radikal örgütlerin Rusya'ya zarar vermeye yönelik mi olduğunu araştırdıklarını ifade etti. Ayrıca, sözde saf İslam'ı savunan radikal İslamcıların, Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında nasıl terör eylemleri gerçekleştirebildiklerini sorguladı.

Terör saldırısının, Rusya'ya karşı savaşanların bir girişimi olabileceğini öne sürdü. Putin, saldırının amacının toplumda panik yaratmak ve Kiev rejimini destekleyenlere umut vermek olduğunu söyledi.

Cephe hattında Ukrayna'nın başarısız saldırısını ve ardından Kiev'in Rusya'ya füzelerle saldırma girişimini de dile getiren Putin, Moskova'daki terör saldırısının bu eylemlerle uyumlu olduğunu ifade etti.

Teröristlerin saldırıdan sonra neden Ukrayna'ya gitmeye çalıştığını sorgulayan Putin, Kiev rejimini destekleyenlerin terörün suç ortağı olmak istemediklerini belirttiği gibi, gerçekte kimin bu teröristleri beklediğine dair çok sayıda soru olduğunu vurguladı.

Haber Ara