Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Prigojin’in ölümünde suikast iddiası! Putin’in sağ kolu onayladı mı?

Rusya'nın önde gelen isimlerinden biri olan Wagner’in lideri Yevgeniy Prigojin’in trajik ölümü, çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Prigojin’in Moskova yakınlarında düşen uçak kazasının bir suikast planının sonucu olduğu iddia ediliyor. Bu planın da Rus lider Putin’in sağ kolu olarak bilinen Nikolay Patruşev tarafından onaylandığı konuşuluyor.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-22 17:44:13

Prigojin’in ölümünde suikast iddiası! Putin’in sağ kolu onayladı mı?

The Wall Street Journal'ın elde ettiği bilgilere göre, Prigojin ve yanında bulunan dokuz kişi, St. Petersburg'a gitmek üzere bindikleri uçağın kanadına önceden yerleştirilmiş küçük bir patlayıcı nedeniyle hayatlarını kaybetmişti. İddialara göre, suikast planı Putin'in en güvendiği isimlerden eski ajan Patruşev tarafından onaylanmıştı. Kremlin ise bu iddiaları reddediyor.

WSJ'nin haberine göre, Patruşev uzun bir süredir Prigojin'in siyasi ve askeri nüfuzunun Kremlin için tehdit oluşturduğunu belirtmişti. Prigojin'in Rusya'daki üst düzey askeri yetkililere karşı silahlı bir isyan girişiminde bulunduktan sonra Patruşev devreye girmişti.

ABD'li yetkililere göre, Prigojin'in ölümünden sonra yapılan ilk değerlendirmeler, uçak kazasının bir suikastın sonucu olduğunu göstermişti. Patruşev'in Putin'e Prigojin'in tehlikeli hale geldiği ve Kremlin'in otoritesine saygı duymadığı yönünde uyarılarda bulunduğu belirtiliyor.

Bu iddialar, Prigojin'in Kremlin'e yaptığı bir şikayetin ardından Patruşev'in Putin'e Prigojin'le mesafenin korunması gerektiği yönünde bir sebep öne sürdüğü bir telefon görüşmesiyle daha da güçlendi. Ancak Kremlin yetkilileri, bu iddiaları reddederek Prigojin'in ölümüyle ilgili herhangi bir suikast planının olmadığını savunuyorlar.

Karar

Haber Ara