Dolar

32,2585

Euro

34,7751

Altın

2.401,24

Bist

10.336,50

Portekiz'dan İran kararı

Portekiz'in Tahran Büyükelçiliği “güvenliğin artırılması” gerekçesiyle İran vatandaşlarına vize vermeyi geçici süreliğine durdurdu. Portekiz Dışişleri Bakanlığı, bu durumun herhangi bir siyasi nedenden ya da güvenlik tehdidinden kaynaklanmadığını vurguladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-20 07:55:49

Portekiz'dan İran kararı

Portekiz Dışişleri Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamada, vize verme işlemlerinin askıya alınışının geçici süreliğine olduğu; bu esnada vize alması gereken İranlılara alternatif seyahat belgeleri sunmak için çalışmalar yapıldığı belirtildi.


Bakanlığın yazılı açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu kararın İran'daki genel güvenlik şartlarından veya siyasi sebeplerden kaynaklandığı yönünde değerlendirmeler yapılmamalı.”

Öte yandan Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva, 16 Temmuz Salı günü erken saatlerde bir parlamento komitesine, vize verme işlemlerinin “belirsiz güvenlik nedenlerinden” dolayı askıya alındığını söylemişti.

Portekiz'in başkenti Lizbon'daki İran Büyükelçiliği ise, İran Dışişleri Bakanlığından konuyla ilgili en yakın zamanda yazılı açıklama yapılacağını duyurdu.

 

Haber Ara