$

Dolar

48,6807

Euro

55,9665

£

Sterlin

65,2146

Frank

58,9345

Gram Altın

6.767,9600

Bitcoin

3.728.284

$

Dolar

48,6807

Euro

55,9665

£

Sterlin

65,2146

Frank

58,9345

Gram Altın

6.767,9600

Bitcoin

3.728.284

Dünya

Poroşenko açıkladı: Türkiye ile Ukrayna arasında İHA anlaşması

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Türkiye'den ile Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) satın alacaklarını açıkladı.

12.01.2019 - 13:07
duyguyildirim
Poroşenko açıkladı: Türkiye ile Ukrayna arasında İHA anlaşması
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Facebook hesabından açıklama yapan Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 İHA'sına yönelik anlaşma imzalandığını kaydetti.

Poroşenko "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la anlaştığımız gibi, Ukrayna ordusuna Türk Bayraktar TB2 insansız hava aracı satın alınmasına yönelik anlaşma imzalandı" ifadelerini kullandı.

Poroşenko, açıklamalarına "Bu operasyonel ve taktik düzeydeki bu yepyeni İHA'lar yüksek teknolojik özellikli olmasının yanı sıra zırhlı araçları ve güçlendirilmiş mevzilerle denizdeki hedefleri vurmaya yönelik modern yüksek hassasiyetli füzelerle donatılabiliyor" sözleriyle devam etti.

Anlaşma Ukrayna devlet kuruluşu Ukrbronprom bünyesindeki Ukrspetsproekt ve Baykar Makina şirketi arasında imzalandı. Ukrayna ordusunu NATO standartları çerçevesinde yeni silahlarla donatmaya devam edeceklerini belirten Poroşenko'ya göre, anlaşma iki ülke arasında askeri-teknik alanda işbirliğini geliştirme hedefinin bir parçası oldu.

Rus basınında anlaşma kapsamında 12 adet Bayraktar TB2'nin satın alacağı kaydedildi.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın