Dolar

32,5503

Euro

34,8831

Altın

2.447,49

Bist

9.915,62

Pence’den, Tahran’a yalanlama: İran’ın füze saldırısı, ABD askerlerini öldürmeye yönelikti

ABD Başkan Yardımcısı Pence, NBC ile yaptığı röportajda, 'Balistik füzeler iki Amerikan üssüne ateşlendi ... Füzelerin Amerikalıları öldürmek üzere olduğundan eminiz. İstihbaratımız bunun İranlıların öldürme niyeti olduğu varsayımını destekliyor' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-09 17:57:25

Pence’den, Tahran’a yalanlama: İran’ın füze saldırısı, ABD askerlerini öldürmeye yönelikti

Süleymani suikasti ve İran'ın ABD üslerin füzelerle vurması sonrası Washington ile Tahran arasında söz düellosuna sahne olurken, İran Devrim Muhafızları komutanlarından Amir Ali Hacızade'nin bugün yaptığı açıklamaya Washignton'dan tepki geldi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Donald Trump'ın Beyaz Saray'ın İran Devrim Muhafızlarının Irak'taki iki üssü bombalarken kasıtlı olarak Amerikan kayıplarından kaçındığı varsayımına inanmadığını söyledi.

Pence, bugün NBC ile yaptığı röportajda, "Balistik füzeler iki Amerikan üssüne ateşlendi ... Füzelerin Amerikalıları öldürmek üzere olduğundan eminiz. İstihbaratımız bunun İranlıların öldürme niyeti olduğu varsayımını destekliyor" dedi.

İran Devrim Muhafızları komutanlarından Amir Ali Hacızade bugün yaptığı açıklamada, ABD'ye yönelik gerçekleştirilen füze saldırısının ABD askerlerini öldürmeye yönelik değil ABD'nin askeri techizatına zarar vermeye yönelik olduğunu söylemişti.

Her iki ülke tarafından yapılan açıklamalar, Washington'un Birleşmiş Milletlere, tırmandırmayı önlemek için İran ile önkoşullar olmaksızın ciddi müzakerelere katılmaya istekli olduğunu doğruladığı bir zamanda geliyor.

Haber Ara