Dolar

32,2271

Euro

34,7695

Altın

2.443,19

Bist

10.218,58

Papa Francis: Şarap Tanrı'nın hediyesidir

Papa Francis, Vatikan'da bir araya gelen ülkenin şarap sektörü liderlerine, şarabın 'Tanrı'nın hediyesi' ve 'neşe kaynağı' olduğunu söyledi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-23 20:59:42

Papa Francis: Şarap Tanrı'nın hediyesidir

Papa Francis, şarap yetiştiricilerinin saygı, azim ve meyve üretmek için budamayı bilme gibi becerilerinin ruh için de değerli mesajlar olduğunu söyledi.

Papa, her yıl İtalya'nın Verona kentinde Vinitaly tarafından düzenlenen uluslararası şarap sanayi ve alkollü içkiler sergisi olan düzenlenen etkinliğe katılan profesyonel şarap yetiştiricilerine "Şarap, toprak, çiftçilik becerileri ve girişimcilik faaliyetleri Tanrı'nın armağanlarıdır" dedi.

Etkinlik, İtalyan şarabına ve Assisili Aziz Francis'ten ilham alan, dünyaya saygı duyan, barış ve adaleti destekleyen bir ekonomi olan "Francesco ekonomisine" adandı.

20240122T0715-POPE-WINE-GROWERS-1771640

22 Ocak'ta Vatikan'da bir dinleyici grubu sırasında gruba seslenen Papa, şunları söyledi:

"Kendinizi (şarap üretimindeki) etik yönler ve ahlaki sorumluluklar üzerinde birlikte düşünürken bulmanız ve Assisi'nin 'Poverello'sundan ilham almanız iyi bir şey."

Papa, seçtikleri kuralların çevreye, işe ve sağlıklı tüketime özen gösterilmesini içerdiğini, bunların endüstrinin her yönüne saygı gösteren bir tutum sergilediğini söyledi.

"Saygı, azim, budama yeteneği ve meyve verme yeteneği, doğanın ritimlerinden, asmalardan ve üretimden öğrenilen, iyi ruh için değerli mesajlardır. Aslında, kendi hayatlarımıza ve doğayla olan ilişkilerimize gerçek anlamda özen göstermek, kardeşlikten, adaletten ve başkalarına olan sadakatten ayrılamaz" diyen Papa, dünyaya, işçilere ve tüketicilere karşı saygı ve nezaketin önemli olduğunu söyledi.

Papa Francis, Assisili Aziz Francis örneğini takip etmeye çalıştıkları, uyumlu, yardımlaşmanın ve yaratılışa saygının önemini bildikleri için gruba teşekkür etti.

Haber Ara