Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Pakistan, İran'ın yaklaşık 20 kilometre içerisini vurdu!

Askeri yetkililer, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, İran'a yönelik saldırıda modern silahların kullanıldığını belirtti. Uçaklar ve İHA'ların, İran'ın yaklaşık 20 kilometre içerisinde uçarak 'teröristlerin' saklandıkları noktaları vurduğunu kaydetti.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-18 10:59:37

Pakistan, İran'ın yaklaşık 20 kilometre içerisini vurdu!

Askeri yetkililer, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, İran'a yönelik saldırıda modern silahların kullanıldığını belirtti. Uçaklar ve İHA'ların, İran'ın yaklaşık 20 kilometre içerisinde uçarak "teröristlerin" saklandıkları noktaları vurduğunu kaydetti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinde "teröristlerin saklandıkları yerlere" yönelik son derece koordineli ve özel hedefli bir dizi hassas askeri saldırı düzenlendiğini açıklamıştı. Açıklamada, Sistan-Beluçistan eyaletinde "teröristlerin saklandıkları yerlere" yönelik bir dizi hassas askeri saldırı gerçekleştirildiği belirtilerek, istihbarata dayalı operasyon sırasında çok sayıda "teröristin" öldürüldüğü bildirilmişti.

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, 16 Ocak'ta Ceyşu'l Adl örgütünün Pakistan'daki kamplarının füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını duyurmuştu. Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise, İran'ın 16 Ocak'ta sınırdaki Belucistan eyaletinin Panjgur bölgesine düzenlediği hava saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 3 kız çocuğunun yaralandığını açıklamıştı. Dün, Tahran Büyükelçisi'ni geri çağırma kararı alan Pakistan, ülkesini ziyaret eden İran'ın İslamabad Büyükelçisi'nin de bir süre geri dönmeyebileceğini Tahran'a bildirmişti.

 
 

Haber Ara