Dolar

42,8012

Euro

50,1583

Altın

5.973,25

Bist

11.341,90

Pakistan eski Başbakanı Han ile eşine 17'şer yıl hapis cezası

Pakistan Başbakanı İmran Han ile eşi Büşra Bibi'ye yolsuzluk davasında 17'şer yıl hapis cezası verildi.

2 Saat Önce Güncellendi

2025-12-20 19:19:20

Pakistan eski Başbakanı Han ile eşine 17'şer yıl hapis cezası

Pakistan'da 2023'ten beri tutuklu olan eski Başbakan İmran Han ile eşi Büşra Bibi, 2021 yılındaki resmi ziyarette Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından verilen mücevher takımının, gerçek değerinin çok altında bir bedelle ‘Toshakhana' biriminden temin edilmesine ilişkin davada 17'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Pakistan'da üst düzey yetkililere sunulan ve ilk olarak ‘Toshakhana' birimine teslim edilen hediyeler, istenildiği takdirde bedeli ödenerek satın alınabiliyor. Davada, Han'ın 285 bin dolar değerindeki mücevher setini sadece 10 bin dolara aldığı iddia edilmişti.

İmran Han ve eşi, hapis cezasının yanı sıra yaklaşık 60 bin dolar para cezasına da mahkum edilirken, Han'ın bu davadaki hapis cezasının, başka bir yolsuzluk davasındaki cezasının sona ermesinden sonra başlayacağı bildirildi.

DHA

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Kadıköy'de evde iki kişi intihar notu ile birlikte ölü bulundu

Haber Ara