$

Dolar

46,4417

Euro

53,2580

£

Sterlin

61,3874

Frank

57,6772

Gram Altın

6.238,2300

Bitcoin

2.922.936

$

Dolar

46,4417

Euro

53,2580

£

Sterlin

61,3874

Frank

57,6772

Gram Altın

6.238,2300

Bitcoin

2.922.936

Dünya

Pakistan- Afganistan geriliminde Türkiye devrede

Türkiye, iki kardeş ülke Pakistan ve Afganistan arasında çıkan çatışmalardan dolayı devreye girdi. Gerilimi azaltmak için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan iki ülke yöneticileriyle de görüştü.  

27.02.2026 - 14:33
Dursun Ali Bulut
Pakistan- Afganistan geriliminde Türkiye devrede
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Afganistan ile Pakistan arasında yaşanan çatışmaların ardından gerilimi azaltmak için görüşmelerde bulundu.

Afganistan ile Pakistan arasındaki gerilimi azaltmak için diplomatik girişimler devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Bakan Hakan Fidan'ın Afganistan Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile telefonda görüştüğünü kaydetti. Görüşmelerde Afganistan ile Pakistan arasındaki gerilim ele alındı.

İki ülke son günlerde sürekli çatışıyor

Afganistan ile Pakistan arasında son çatışmalar, Pakistan'ın 21 Şubat gecesi Afganistan'ın doğusunda sivil alanları bombalamasıyla başladı. Saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Bu saldırılara misilleme olarak Afganistan dün sınır hattındaki Pakistan karakollarını hedef alan geniş kapsamlı bir saldırı başlattı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın