Dolar

32,2843

Euro

34,9724

Altın

2.445,58

Bist

10.173,42

Ölümcül Amphan fırtınası... Milyonlarca insan tahliye ediliyor!

Hindistan ve Bangladeş'i etkisi altına alacak Amphan fırtınası nedeniyle, kıyı bölgelerdeki milyonlarca insan, evlerinden tahliye ediliyor. Dünyanın gözü kulağı Hindistan ve Bangladeş'i vurması beklenen Amphan Fırtınasında! Amphan fırtnası son 20 yılın en ölümcül doğa felaketi olarak adlandırılıyor. Hindistan ve Bangladeş'te milyonlarca insan evlerini terk ediyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-20 16:48:14

Ölümcül Amphan fırtınası... Milyonlarca insan tahliye ediliyor!

Amphan fırtınası saatte 170 kilometre ile kıyıya yaklaşıyor. Fırtınanın akşam saatlerinde iki ülkeyi vurması bekleniyor. Şimdiye kadar 300 binden fazla insan tahliye edildiİşte son dakika fırtına haberinin ayrıntıları…

 

Bugün Hindistan ve Bangladeş'i vurması beklenen Amphan Fırtınası, evleri ve ağaçları yıkıp geçiyor.

Hindistan ve Bangladeş'te milyonlarca kişi tahliye ediliyor.

Hindistanlı yetkililer, ülkenin doğusunda yer alan eyaletleri Batı Bengal'de 200 binden, Odişa'da da 100 binden fazla kişinin tahliye edildiğini söyledi.

Ölümcül Amphan fırtınası... Milyonlarca insan tahliye ediliyor!

Yerel medyadaki fotoğraf ve videolarda, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için yüz maskesi takan halkın, barınaklara doğru ilerlediği görülüyor. Videolarda, yetkililerin köylere giderek hoparlörlerle 'halka güvenli alanlara gitmeleri' çağrısı yaptığı duyuluyor.

Bangladeş'in Sathira bölgesi yerel hükümeti Baş Yöneticisi S.M. Mustafa Kemal, tahliye edilenlere kuru gıda, bebek maması ve ilaçların yanı sıra Kovid-19'dan korunmaları için maske ve ekipmanların dağıtıldığını belirtti.

Rahman, dün yaptığı açıklamada, 5 milyondan fazla insanı barındıracak 12 bin geçici barınak kurduklarını kaydetmişti.

TAHLİYE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hindistanlı yetkililer, ülkenin doğusunda yer alan eyaletleri Batı Bengal'de 200 binden, Odişa'da da 100 binden fazla kişinin tahliye edildiğini söyledi.

TROPİKAL FIRTINALAR SIKÇA GÖRÜLÜYOR

Amphan Kasırgasının 'Bengal Körfezi'nde kaydedilen en güçlü fırtına' olduğu ve hızının saatte 270 kilometreye ulaştığı ifade edilmişti.

Bangladeş Afet Yönetiminden Sorumlu Devlet Bakanı Enamur Rahman, kasırga nedeniyle yerel saatle 06.00'da alarm seviyesinin en üst düzeye çıkarıldığını bildirdi.

Bengal Körfezi'nde tropikal fırtınalar yılın bu zamanında sıkça görülürken, Odişa'yı 1999'da vuran ve hızı saatte 260 kilometreye ulaşan kasırga, yaklaşık 10 bin kişinin ölümüne neden olmuştu.

Bangladeş ile Hindistan'ı Kasım 2019'da vuran Bulbul Kasırgası'nın neden olduğu afet ve kazalarda ise 26 kişi hayatını kaybetmişti.

Hindistan'ın meteoroloji birimlerinin hesaplamalarına göre, dalga boyu 5 metreye kadar çıkabilecek.

Bengal Körfezi'ne doğru ilerleyen Amphan Fırtınası'nın son yirmi yıldaki en ölümcül fırtına olabileceğinden endişe ediliyor.

Bangladeşli yetkililer, 2,2 milyon kişinin fırtınadan korunması için tahliye çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

185 kilometre hıza ulaşması beklenen fırtınaya karşı yürütülen tahliye operasyonu ise koronavirüs önlemleri nedeniyle aksıyor. 

Haber Ara